Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Az Egyesült Államok leminősítését helyezték kilátásba

Egyesült Államok - Az Egyesült Államok leminősítését helyezte kilátásba csütörtöki londoni figyelmeztetésében a Moody's Investors Service arra az esetre, ha nem sikerül hamarosan dűlőre jutni az állami adósságlimit emeléséről folyó vitában.
A nemzetközi hitelminősítő csütörtök este Londonban közölte, hogy ha az adósságplafon emelésének kérdésében a következő néhány hétben nincs érdemi előrelépés, akkor a cég várhatóan osztályzatrontást valószínűsítő felülvizsgálat alá veszi az amerikai kormányadósság besorolását, amely jelenleg a lehetséges legjobb, "Aaa" szintű.

A Moody's szerint ezt az amerikai szuverén adósságtörlesztés esetleges "rövid ideig tartó" leállásának "nagyon csekély, de emelkedő kockázata" indokolná.

A hitelminősítő közölte, hogy jóllehet "teljes mértékben" számított a "politikai perlekedésre" a törvényesen rögzített felső adósságlimit emelése előtt, azonban a szembenálló felek olyan "mélyre ásták be magukat", ami minden várakozáson túlmegy. Ha ez a helyzet nem változik a következő hetekben, a Moody's felülvizsgálat alá veszi az amerikai adósbesorolást - áll az elemzésben.

Az Egyesült Államokat immár két nagy hitelminősítő fenyegeti osztályzatrontással; nemrégiben a Standard & Poor's negatív kilátást adott az amerikai besorolásra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nobel-díjas író bírálta női pályatársait

Érzelgősséggel vádolta a női szerzőket Vidiadhar Surajprasad Naipaul indiai származású, trinidadi… Tovább olvasom