Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Ebolajárvány: Egészen elképesztő dolgot állít Észak-Korea

Az Egyesült Államok a felelős a nyugat-afrikai ebolajárvány kitöréséért - állította a KCNA észak-koreai hivatalos hírügynökség kedden.
Az ebola vírusával embereken végzett kísérleteket a Pentagon finanszírozta azzal a céllal, hogy biológiai fegyvert fejlesszen ki - olvasható a phenjani közleményben.

Az amerikai védelmi minisztérium 140 millió dollárt bocsátott egy külföldi gyógyszeripari vállalat rendelkezésére, és "kísérleti terepként" nyugat-afrikai országokat szemelt ki - írta a KCNA.

"Az Egyesült Államok a gonoszság nagymestere, súlyos fenyegetést jelent az emberiség létére. Bolygónkon lehetetlen biztosítani a békét és virágzást, amíg az amerikai imperializmust meg nem büntetik" - rögzíti a közlemény.

Észak-Korea novemberben szigorú karantént vezetett be az országba érkező külföldiek számára, hogy megelőzze a járvány behurcolását. A kormányrendelet értelmében mindazok az állampolgárokat, akik ebolával érintett országokból érkeznek, háromhetes vesztegzárra kötelezik a Phenjantól 80 kilométernyire fekvő Andzsu egyik szállodájában.

Az észak-koreai fővárosban akkreditált diplomáciai képviseletek, humanitárius szervezetek tagjait külföldről visszatérve lakhelyükön, míg a többi külföldit egy phenjani szállodában helyezik karanténba. A szigorú intézkedések miatt sok külföldi küldöttség lemondta észak-koreai látogatását, a légitársaságok pedig csökkentették phenjani járataik számát.

Észak-Korea nem először vezet be szigorú intézkedéseket egy határain túli járvány miatt. 2003-ban a hatóságok néhány hónapra megerősítették az orvosi ellenőrzést a határokon az AIDS terjedése miatt. Több szervezetet hoztak létre, köztük a nemzeti AIDS-bizottságot és az AIDS megelőzésével foglalkozó hivatalt.

Valamennyi tartományban különleges laboratóriumokat állítottak fel, ahol megvizsgálták a külföldön járt észak-koreai állampolgárokat és az országba érkező külföldieket. A helyi lapok szerint az intézkedéseknek köszönhetően "az észak-koreai állampolgárok körében egyetlenegy AIDS-megbetegedés sem fordult elő".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az FBI is nyomoz a Sony elleni hackertámadás ügyében

Jelentésük szerint a legutóbb bevetett számítógépes vírus szinte megsemmisíti a merevlemezen… Tovább olvasom