Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Megszületett a görög-EU-IMF megállapodás

Görögország - Megszületett szombat este a Görögország, az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közötti hitelmegállapodás - közölte szombaton egy görög kormányforrás.
A megbeszélések lezárultát, a megegyezés tényét a francia hírügynökség a pénzügyi tárca egyik forrására hivatkozva jelentette. Kormányforrások szerint megállapodást a görög minisztertanács vasárnap reggeli ülésén hozzák nyilvánosságra. A kormányülést élőben közvetítik majd a televíziók, s az egyezség részleteiről a kormányülést követően sajtóértekezleten ad tájékoztatást Papakonsztantinu görög pénzügyminiszter.

Pénzügyi körökben azt várták, hogy három évre szóló terv születhet Görögország megsegítésére az IMF és az euróövezeti uniós tagállamok közreműködésével. Az Athénnak folyósítandó összeg nagysága 100-120 milliárd eurót tenne ki. Az idei esztendőre 45 milliárd eurós segélycsomagban részesítenék Görögországot.

A hírek szerint a hitelnyújtás feltételei között szerepel egyebek mellett az, hogy a görög kormány két év alatt 10 százalékponttal mérsékelje az államháztartás GDP-arányos hiányát a tavalyi 13,6 százalékról, csökkentse a béreket, a jelenlegi 21 százalékról 23-24 százalékra emelje a legmagasabb áfa-kulcsot, növelje az üzemanyag, az alkohol és a dohánytermékek adóját, valamint tegye azonossá a férfiak és a nők öregségi nyugdíjkorhatárát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szélsőjobboldal elleni tünetessé vált május elseje

Németország - A szélsőjobboldal elleni országos megmozdulássá vált május elseje Németországban. Tovább olvasom