Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Súlyos buszbaleset a Sínai-félszigeten, 33 halott

Két autóbusz ütközött össze egy sivatagi úton, mintegy 50 kilométerre Sarm-es-Sejktől.
Súlyos buszbaleset történt péntek kora hajnalban a Sínai-félsziget déli részén, a tömegtájékoztatás szerint legalább 33 ember meghalt és több mint negyvenen megsérültek.

Korábban a hatóságok 27 halottról számoltak be.

A híradások szerint két autóbusz ütközött össze egy sivatagi úton, mintegy 50 kilométerre Sarm-es-Sejktől. Az egyik jármű felborult.

Az egyiptomi egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a sérültek között van egy ukrán, két szaúd-arábiai és egy jemeni állampolgár, de egyelőre nem tudni, hogy a halottak között is vannak-e külföldiek.

Mintegy harminc rohamkocsi érkezett a helyszínre, és folytatódik az áldozatok felkutatása. Nem kizárt, hogy a halottak száma növekedni fog, mert feltehetően vannak még áldozatok a roncsokban.

Ez az elmúlt évek egyik legsúlyosabb közúti balesete Egyiptomban. Az országban a közutak és vasútvonalak biztonsága kívánnivalót hagy maga után. A lakosok sokat panaszkodnak arra, hogy az egymást követő kormányoknak még az alapvető biztonsági követelmények betartását sem sikerült elérniük, emiatt gyakoriak a halálos kimenetelű balesetek.

Korábban írtuk:

Súlyos buszbaleset történt péntek kora hajnalban a Sínai-félsziget déli részén, a tömegtájékoztatás szerint legalább 27 ember meghalt és több mint ötvenen megsérültek.

A híradások szerint két autóbusz ütközött össze egy sivatagi úton, mintegy 50 kilométerre Sarm-es-Sejktől. Az egyik jármű az ütközés következtében felborult.

Az egyiptomi egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a sérültek között van egy ukrán, két szaúd-arábiai és egy jemeni állampolgár is, de egyelőre nem tudni, hogy a halottak között is vannak-e külföldiek.

Mintegy harminc rohamkocsi érkezett a helyszínre, és folytatódik az áldozatok felkutatása. Nem kizárt, hogy a halottak száma növekedni fog, mert feltehetően vannak még tetemek a két jármű roncsaiban.

Ez az elmúlt évek egyik legsúlyosabb közúti balesete Egyiptomban. Az országban a közutak és vasútvonalak biztonsága hagy kívánnivalót maga után. Az ottani lakosok sokat panaszkodnak arra, hogy az egymást követő kormányoknak még az alapvető biztonsági követelmények betartását sem sikerült elérniük, emiatt gyakoriak a halálos kimenetelű balesetek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvénysértő volt a Pentagon túszcseréje

A fogolycsere miatt bírálatok érték Barack Obama elnök kormányzatát. Tovább olvasom