Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Tömeggyilkos merénylet egy pakisztáni temetésen

Az öngyilkos akcióban legkevesebb 30 embert halt meg. A gyászolók egy meggyilkolt siíta vallási vezetőt búcsúztattak.
A merénylet Dera Ismail Khan-ban történt. Ez a hely régóta hírhedt a felekezeti erőszakról a szunnita többségű országban A pénteki merényletben a halálos áldozatokon kívül több mint 60-an sebesültek meg, közöttük sokan súlyosan, ezért lehetséges, hogy emelkedni fog a halottak száma. Két héttel korábban 35-en haltak meg, amikor egy másik öngyilkos merénylő robbantotta fel magát siíta imádkozók között a Dera Ghazi Khan nevű városban.

A tartományi kormányzó katonai csapatokat vezényelt a mostani merénylet helyszínére, és kijárási tilalmat rendelt el, miután a tömeggyilkos robbantás után a feldühödött tömeg garázdálkodni kezdett a városban. Az őrjöngő emberek lövöldöztek, üzleteket dúltak fel, autókat törtek össze, buszokat gyújtottak fel, és égő gumiabroncsokból barikádokat emeltek.

A síiíta vallási vezetőt, akinek a temetésén történt a robbantás, csütörtökön lőtték agyon motorkerékpáros támadók egy forgalmas helyen. A 160 millió lakosú Pakisztánban valamivel több mint 30 millió a kisebbségi siíták száma. A 80-as évek óta tartó felekezeti erőszakban eddig legkevesebb négy ezer ember halt meg az országban. A gyilkosságok zömét északnyugaton, vagyis abban a régióban követik el, ahol az amerikai haderő 2001-es afganisztáni inváziója után a legtöbb tálib és al-Kaida fegyveres talált búvóhelyet.

Olvasóink írták

  • 2. Gaben07 2009. február 20. 18:56
    „Nem a vallást kell hibáztatni, hanem az embereket. Én egyszer voltam éjféli misén, nagyon megnyugtató, szép dolog. Ráadásul a pap a kisebb községekben, falvakban, lelki támasz is. Mellesleg nem vagyok vallásos ember.

    Egyébként olvass a kommunizmusról is, nagyon szép eszme, de mindig elcseszik a gyakorlatba ültetését.”
  • 1. flexsnake 2009. február 20. 13:29
    „Beteg világ. Mindig az a vallás. Ha nem volna, sokkal jobb hely lenne a föld.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lábaiért ölték meg az albinó kislányt

Két embert letartóztattak Tanzániában azzal a váddal, hogy meggyilkoltak egy 14 éves albinó lányt.… Tovább olvasom