Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Tüntetés Ausztráliában a melegek jogaiért

Sydney - Mintegy 300 ezer békés szemlélő előtt több ezren tüntettek szombaton az ausztráliai Sydney utcáin a melegek jogaiért.
A homoszexuálisok és leszbikusok parádéján - amely a világ egyik legnagyobb ilyen jellegű felvonulásának számít - a résztvevők mindenekelőtt az egyneműek házasságának engedélyezését követelték, elítélve az ország politikai vezetőit, akik - pártállástól függetlenül - mostanáig ez ellen emeltek szót.

Ausztráliában mind a kormányzó párt, mind az ellenzék az egyneműek házassága ellen van A szövetségi kormány, illetve a parlament 2004-ben törvényt fogadott el, amely a házasságot csakis férfi és nő között engedélyezi. Az ezzel kapcsolatos politikai vita azonban a napokban új erőre kapott azt követően, hogy a kormány fontolóra vette: a főváros, Canberra helyi kormányzata számára lehetővé teszi, hogy önálló törvényt alkosson az egyneműek házasságára vonatkozóan.

A felvonulók Julia Gillard miniszterelnök és Tony Abbott ellenzéki vezető karikatúráit magasba tartva vonultak végig Sydney belvárosában, miközben a melegek jogaiért kiálló, immár 34-ik ausztráliai parádét mintegy 300 ezer járókelő szemlélte. Szemtanúk szerint az úttest két oldalán keletkezett sorok sok helyütt 10-15 emberből álltak, de semmifajta incidensre nem került sor.

Olvasóink írták

 • 4. jozko 2011. március 06. 20:46
  „Hát legyen...ha már annyira házasodni akarnak egymás között.
  Azt persze nem tilthatják meg a törvényhozásnak, hogy gyermektelenségi adót vessen ki...”
 • 3. igazságkereső 2011. március 06. 17:22
  „Ki és mikor akadályozza meg őket, hogy a saját lakásukban, vagy bárhol más helyen nyugodtan <moderálva> egymást?!! Miért is kell ezért már nemzetközi szinten is a rendőrségnek engedélyeket kiadni,senki ne mzavarja őket a lakásukban történő dolgok miatt!!”
 • 2. kekeczke 2011. március 06. 13:30
  „300 ezer járókelő szemlélte ..... semmifajta incidensre nem került sor .....”
 • 1. dodó 2011. március 05. 22:06
  „Eddig tiszteltem és becsültem Ausztráliát és az ausztrálokat!
  Most viszont nagyon megváltozott a véleményem. Micsoda egy mocskos, kirekesztő ország? Miféle emberek lakják? Ezt az alapvető emberi jogot, mint a házasság és a gyermeknevelés (különösen a hasonló és követendő példára való nevelés lenne fontos) is megtagadnak az üldözött és kirekesztett langyosoktól? Talán még a családi adózásból is kizárják őket?
  Nem akarják az ausztrálok belátni, hogy ők képviselik a jövőt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ománi szultán menesztette két miniszterét, folytatódtak a tüntetések

Az ománi szultán menesztette két miniszterét szombaton, válaszul a politikai reformokat és munkahelyek létrehozását követelő tüntetésekre. Tovább olvasom