Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Ukrajna visszaállítja a vízumkényszert

Ukrajna - Akár már májustól visszaállíthatja a vízumkényszert az Európai Uniós tagállamokkal szemben Ukrajna - közölte az ukrán államfő parlamenti képviselője.
Az ukránok azt sérelmezik, hogy az európai országok zöme nem reagált megfelelően a kijevi kormányzat azon intézkedésére, amelyben eltörölte a vízumkötelezettséget az EU állampolgáraival szemben.

Igor Popov, az elnöki titkárság helyettes vezetője bejelentette, hogy Ukrajna még a prágai csúcs előtt - május 7-ig - eltörölheti az európai közösség állampolgáraival szembeni vízummentességet. A kijevi vezetés az intézkedést azzal magyarázza, hogy amikor Ukrajna vízumkötelezettséget vezetett be az EU-s állampolgárokkal szemben, hasonló súlyú viszonzást várt. A schengeni tagországok viszonzásul könnyített vízumkiadási rendszert ígértek ugyan, de ez néhány regionális próbálkozást leszámítva nem valósult meg.

A még nem hivatalos ukrán döntéssel kapcsolatban Anatolij Zlenko volt külügyminiszter az UNIAN hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy bár a vízumkötelezettség visszaállítása ellentmond az ország által vállalt nemzetközi kötelezettségeknek, az egyensúly elve alapján mégis jogosnak tekinthető.

A külügyi tárca volt vezetője számos olyan esetről számolt be, amikor ukrán állampolgárok indokolatlanul megalázó procedúrákon estek át az európai államok konzulátusainál a vízumkiadás során.

Olvasóink írták

 • 11. flexsnake 2009. április 08. 14:49
  „Ha már Amerika is szóba került. Az államok bűnügyi nyilvántartása félig nyitott ami azt jelenti ha megkeresés érkezik feléjük akkor adnak információt ahogyan szinte bármelyik ország is. De egy ország teljes adatbázisa soha nem lesz teljesen hozzáférhető az őrültség lenne. Nekünk is meg kellene néznünk kit engedünk be de az EU ezt megakadályozza.”
 • 10. flexsnake 2009. április 08. 14:46
  „6. igen, nagyszerű hogy elköltenek 1millát majd átjönnek bankkártyás csalással visznek felet aztán még ki tudja mennyi mindent... Maradjon mindenki otthon. Nekünk egyáltalán nem jó hogy nyitottak a határok. Az utóbbi 20 évben van fogalmad mennyi európai bűnöző bújkált itt? Rohadtsok...”
 • 9. méltatlankodó 2009. április 07. 14:25
  „mentelmi-jog: el kell ismerjem, nem olvastam a VWP részleteit, csak egy, a média által félretájékoztatott ember vagyok. :) Ettől függetlenül nem hinném, hogy teljesen hülyeségeket "fröcsögnék". Ha a média nem ferdítette nagyon el a dolgokat, és van némi igazság abban, amit mondanak, akkor olyan adatokat is kérnek a beutazókról, amiket ha tőlük kérnének biztosan méltatlannak tartanák. A Brazilok húzása az ujjlenyomat rögzítéssel számomra is szimpatikus volt, de ha jól emlékszem sajnos nem tartott sokáig.”
 • 8. mentelmi-jog 2009. április 07. 10:54
  „Elég felszínes, és félformációid és vannak méltatlankodó! A helyedben ha nem tudnék, valamit én nem kezdenék el hülyeségeket fröcsögni, hanem mondjuk belekukkantanék a VWP részleteibe... Az ukrán büszkeség meg olyan mint a segglyuk... a folytatás gondolom mindenki számára ismert.
  Az ujjlenyomat (nem újlenyomat!!! sic) pedig mélységesen felháborít engem is, emiatt lesznek is problémáim a közeljövőben, ugyanis még tranzit esetén sem mentesül az ember a US Immigration ujjlenyomat-gyűjtő akciójától. Hacsak tehetem nem fogok az Államokba utazni, de még tranzit miatt sem fogok arra a földre lépni. Ezt nagyon komolyan elhatároztam. (vigyázat a tervek szerint előbb-utóbb életbe lép a rendelet, hogy /ha jól tudom már a nyártól/ minden EU-s útlevél tartalmazni fogja a tulajdonosa ujjlenyomatát is!!!) Pedig Kanadába jelentősen olcsóbban el lehetne úgy jutni. A Braziloknak volt erre rendkívül jó válaszuk anno, csak sajnos más nem követte a példájukat :(”
 • 7. méltatlankodó 2009. április 07. 09:31
  „Én meg tudom érteni az ukránokat, van némi büszkeségük. Az EU is hasonlóan kellene tegyen. Ha tőlünk az USA-ban újlenyomatot vesznek, akkor minden amerikaitól amikor EU-s területre lép ugyanúgy újlenyomatot kellene venni. Ha ők hozzáférést akarnak a bűnözői adatbázisokhoz, osszák csak meg a sajátjaikat is más országokkal. Persze az USA-nak mindenki csak benyal és azt csinálnak amit akarnak. A szabadkereskedelem is csak addig jó nekik amíg hasznuk van belőle. Ha recesszió van, akkor bizony az USA-beli állami beruházásoknál már hazai gyártású cuccokat kell használjanak.”
 • 6. méltatlankodó 2009. április 07. 09:24
  „makákó, jogod van arra, hogy ne szeresd a külföldieket. De ha nálunk vásárolnak, az nekünk csak jó: befizetett ÁFA, eladói, pénztárosi állások, stb.”
 • 5. makákó 2009. április 07. 08:55
  „És mi mikor vezetünk be vízumkényszert? Az atyaúristen is bejut a csúcsbiztos schengeni határunkon. Lassan meg kell tanulnom románul vagy szerbül, ha a Cora-ban akarok vásárolni.”
 • 4. mentelmi-jog 2009. április 06. 22:03
  „Állítsák! Kit érdekel? Magukkal csesznek ki, de majd rájönnek. Remélem a téli gázos akciójuk és a mostani államcsődközeli játékuk miatt az EU-t ez kevésbé fogja foglalkoztatni mint amikor nekem kiesik a zsebemből egy taknyos zsebkendő...”
 • 3. flexsnake 2009. április 06. 21:12
  „Bakker, Szergej ne vicceljél már. Hát hogy fogok így átszaladni vodkáért? :D”
 • 2. PipiczGabor 2009. április 06. 19:53
  „Jogos a felhaborosas Ukrajna reszerol, de valoban a gazos dolgokat nem azonnal felejti el a tobbi orszag.”
 • 1. waterbear 2009. április 06. 19:17
  „A gáz balhé után örülhetnének az ukránok, hogy nm köpték szemen őket...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

169 óra: megdőlt a rádiós műsorvezetés világrekordja

Németország - Több mint egy hétig vezetett műsort egy német rádióban egy lemezlovas: ezzel… Tovább olvasom