Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Zsidóellenes kijelentésekért kiutasítanak Olaszországból egy imámot

Halált kért a zsidókra az északkelet-olaszországi San Dona di Piave imámja, akit ezért kiutasítottak az országból - jelentették a szerdai olasz napilapok.
A 28 éves, marokkói származású Raoudi Albdelbart a terrorizmusellenes nyomozóigazgatóság (Digos) emberei vitték el az otthonából kedden. Csak annyi időt kapott, hogy egy bőröndöt összecsomagoljon. Számítógépeit, telefonjait lefoglalták - értesült a Corriere della Sera című napilap.

Angelino Alfano belügyminiszter megerősítette, hogy a férfit a közrend súlyos megzavarásáért, a nemzetbiztonság veszélyeztetésért és vallási diszkriminációért kiutasítják Olaszországból. A Corriere úgy tudja, hogy az imámot felteszik a Marokkóba tartó repülőgépre. Alfano hozzátette: ez az eset példa legyen mindazok számára, akik "gyűlöletet prédikálnak".

A Velencétől ötven kilométerre levő San dona di Piavéban élő muzulmán közösség vallási vezetője a Ramadán július 29-i zárónapján tartott beszédet. Ebben azt kérte Allahtól, gyilkolja le a zsidókat, "mérgezze meg ételüket, változtassa lángolóvá a zsidók által belélegzett levegőt, tegye lidércessé álmaikat, gyászossá napjaikat, töltse el szívüket rettegéssel".

Az imám beszéde az interneten terjedt el.

Raoudi Albdelbar tizenegy éve él Olaszországban. Kezdetben a helyi építőiparban dolgozott, majd állását elveszítette. Ezt követően San Dona di Piave muzulmán kulturális központjában imámként prédikált.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferenc pápa az internet és a modern média veszélyeire figyelmeztetett

Ferenc pápa arra buzdította egy római ministráns zarándoklat 50 ezer résztvevőjét, hogy ne… Tovább olvasom