Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

61 makói bérlakást kellene bontani

Makó - Megdöbbentő eredményt hozott az önkormányzati bérlakások állapotfelmérése Makón: a 210 ingatlan közel harmadát már felújítani sem érdemes.
Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő (Fidesz) a szociális bérlakásokkal is foglalkozó bizottság első üléseinek egyikén javasolta, hogy a város mérje fel, ezek az ingatlanok milyen állapotban vannak. A megdöbbentő eredmény a legutóbbi testületi ülésen hangzott el Farkas Éva Erzsébet polgármestertől (Fidesz): a 210 önkormányzati bérleményből 61 már olyan rossz állapotban van, hogy érdemesebb bontani, mint költeni rájuk. Ezek egyébként információink szerint javarészt üresek – de nem mind.

A vitában elhangzott, hogy a tavaly októberben búcsúzott városvezetés az elmúlt két évtizedben nem fordított figyelmet a bérlakások állagának megóvására, de felmerült az is, hogy a lakások nagyrészt nem maguktól mentek tönkre, hanem mert korábbi használói lelakták. Ebben minden bizonnyal van igazság, bár elgondolkodtató, miként fordulhat elő ilyesmi, ha – mint korábban megírtuk – a bérlakások rendeltetésszerű használatát az önkormányzat Makón évente egyszer, előzetes egyeztetés alapján ellenőrzi.

Weszelyné most egy újabb felmérést szorgalmaz. Azt szeretné, ha az is kiderülne, a maradék 149 lakás milyen felújítást igényel, majd ha nem is egyszerre, de ezeket rendbe is hoznák. Ebben szerinte közmunkások is részt vehetnének – emlékezetes, hogy tavaly így újult meg a Kálvin téri óvoda egy része. Az ezen felül szükséges anyagi háttér megteremtésére a képviselő a pályázati forrást, esetleg a központi segítséget javasolja, de akár városi pénzt is felhasználna. Kézenfekvő lehetőség volna a felhalmozott lakbértartozások behajtása is – mint ugyancsak az ülésen elhangzott, az ominózus 61 lakás bérlői összesen 75 millió forinttal maradtak adósak az előző önkormányzatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

9 hónapig nem tudta, hogy terhes

Szinte az utolsó pillanatig nem tudta, hogy babát vár, sőt orvosai sem vették észre állapotát annak a magyarcsanádi fiatal nőnek, aki azóta egészséges újszülöttnek adott életet. Tovább olvasom