Délmagyar logó

2015. 10. 04. vasárnap - Ferenc 11°C | 24°C

Bokrétaavató a makói fürdőben

Makó - Az építők elérték a makói fürdő legmagasabb pontját – a Makovecz Imre tervezte különleges komplexumban ezért bokrétaavató ünnepséget tartottak csütörtökön.
– A makói fürdő 60–65 százalékban elkészült. Most a munka kevésbé látványos, de annál fontosabb része folyik, például az elektromos szerelések és a burkolás. Az építkezésen 150–160 ember dolgozik – mondta el lapunknak a fürdő tegnapi bokrétaavató ünnepségén Miklóssy Ferenc, a kivitelező Keviép Zrt. ügyvezető igazgatója. A fürdő a város legnagyobb magasépítészeti beruházása; 10 különböző medencéje lesz összesen 6-700 négyzetméternyi vízfelülettel. Olyan különleges funkciói is lesznek, mint például a gyógynövényes vagy a fényterápiás kezelés.

Megmutatták a makói fürdőt. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az ünnepséget azért tartották, mert az épületegyüttes elérte a legmagasabb pontját. A cégvezetőn kívül beszédet mondott Buzás Péter polgármester, a Kossuth-díjas tervező, Makovecz Imre, valamint Kovacsics Imre fürdőigazgató. Utóbbi az ünnepség után azt nyilatkozta: ez a fürdő hungarikum lesz. Az utóbbi 10 évben hasonló szépségű nem épült Magyarországon, ezért a makói csupán különleges megjelenésével is a városba fog vonzani évi 4-500 ezer érdeklődőt – a vendégeket azonban meg is kell tudni majd tartani színvonalas szolgáltatásokkal. Az átadás idén ősszel várható.

300-an nézték meg

Buzás Péter többek között arról beszélt az ünnepségen, hogy a makóiak csak azt hiszik el, amit látnak. Így volt ez az autópályával, de annak idején a Hagymaházzal is. Immár van mit nézni az épülőben lévő fürdőn, és erre most nem csak kívülről volt módjuk az érdeklődőknek: a helyi Tourinform-iroda szervezésében, csoportokra bontva közel 300-an csodálták meg az organikus építészet jegyeit magán viselő komplexumot.
123 következő >> végére >>> 27 hozzászólás
Moderálásra küldöm 27. scott1 2011.05.10. 16:50

Nemrég olvastam, hogy milyen ötletes, hogy a fürdőépítés apropóján a "Nem csak hagyma!" jelmondat lett a város új mottója, gondolom ezért is van - a fürdőbérlettől a szaunajegyen át - minden belépőn böhöm nagy hagyma képek :)

Moderálásra küldöm 26. Öcsisajt 2011.05.10. 15:45

Hát...Előbb-utóbb úgyis kiderül mi lesz ebből!

Moderálásra küldöm 25. Mc_Mi 2011.05.08. 21:25

24. Szabó Imre!
"Kockázatos...
De vitathatatlan, hogy az a bizonyos lap nagyon erős. "

Így jobb? Szerintem így is ugyanaz. Engem az nyugtatott volna meg, ha azt írod, hogy " hitelesen tudósítani fogom a fürdő eredményeit, akár veszteség, akár nyereség."

Moderálásra küldöm 24. SzaboImre 2011.05.08. 18:24

Kedves Mc_Mi ! Javaslom, a jegyzetemből ne csak egy mondatot olvass el, hanem az egészet. Mondjuk olvasd el azt is, ami az általad idézett mondat előtt áll: "Kockázatos? Igen."

Szép napot!

Moderálásra küldöm 23. mátka 2011.05.08. 13:51

Elnézést,de mielőtt az építész ( Makovecz I )által képviselt stílus,itt e fórumon, csupán egyedül a mennybe menne.....Javaslom,hogy legalább a neten nézegessék sokan,hogy hol is tart a kortárs,nemzetközi építészet :http://hg.hu/. Ki gondolja azt,hogy ez az építészeti stílus még ma, határainkon túl is olyan erővel bír,hogy beelőzzön megannyi építész fenomént,stúdiót,stb.... Ezer és ezer új épület ,vonal,törekvés ,Európában ,sok helyütt. Ne csináljuk úgy,mintha a kortárs építészet ide, egy magyarországi kisebb városra fókuszálna ( Gaudi...). A nemzeti és lokálpatrióta érzelmeknek az építészeti eredményekhez semmi köze....

Moderálásra küldöm 22. Bendegúz007 2011.05.08. 12:56

Egy biztos hogy ez a fürdő építészetileg 1 remekmű,bár én nem Makóra terveztem volna 1 ilyet pont az előttem 19 Mc_Mi írta meg miért is.
pl...ott van Hajdúszoboszló,ott kivan építve nagyon erősen az idegenforgalomra a város,rengeteg 4 csillagos szálloda,gyönyörű sétáló u,városi programok egész szezonban sorolhatnám.
Ami tény hogy meghajlok Makovez Imre munkássága előtt,szerintem egyedül álló épületeket tervezett,és még remélem fog is.Hasonlíthatnám Antoni Gaudí-hoz,ő is egy építészeti zseni volt.

Moderálásra küldöm 21. hagymás 2011.05.08. 12:44

Tartósan és színvonalasan tovább folyik a ködösítés. Ennek kellene örülni. És a lakosság által feltett kérdésekről ki tudósít egyszer aktuálisan. Ez újságírás vagy...

Moderálásra küldöm 20. pardon 2011.05.08. 12:07

hmm...MAKÓvecz?

Moderálásra küldöm 19. Mc_Mi 2011.05.08. 11:45

Bemásolom a Szabó Imre jegyzetéhez írt szöveget. Az újságíró ezzel zárta a jegyzetét, mai ugyanezen a napon jelent meg:

"De vitathatatlan, hogy az a bizonyos lap nagyon erős. "
Ezt nem kellett volna Imre. Ennyire nem kellett volna beállni a biztos sikert hirdetők közé.
Kérlek, válaszolj a következő kérdésekre!
A költségek és a törlesztés miatt szükség lesz a napi átlag 1200 fő, teljes árat fizető belépőre. Honnan jön el ennyi ember - 16 év futamidő alatt - az év minden napján? Nyilván nem egy napi járóföldről. 100 km-es környékről még elképzelhető, hogy reggel jön és este megy, de ennél messzebbről jövők számára már szállás kell.
Hol van Makón 1200 fő számára szállás? Hol ülteted le azt az 1200 főt ebédelni? Sorbanállás lesz annál az 1 db !!!! büfénél?
Hol fog parkolni annyi autó?
Ha kap szállást és eljött pár napra, mit fog csinálni a fürdőn kívül?
Lehet válaszolni, hogy majd lesz szállás és majd lesz program. És addig?
Nyilvánvaló, hogy nem lehet egyenletesen tele a… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 18. mátka 2011.05.07. 16:50

hozzá nem értő az,aki azt hiszi ,hogy építészeti megjelenés,innováció alapján dönt majd a fürdőző. ÁR,ELÉRHETŐSÉG, SZOLGÁLTATÁSOK MINŐSÉGE STB.... és ha van a saját pénzét költő közelében egy is, oda fog járni. Ami itt lesz majd szolgáltatás az lehet,hogy kitűnő minőségű,de ilyen van több helyen ( sok-sok ) az országban. Egy győri,szentgotthárdi, zirci,bajai,stb...ezért nem fog jönni :) .Ellenpélda : még soha nem lehetett hallani egyetlen makóitól sem,hogy pl azért ment volna a Művészetek Palotájába mert építészetileg kitűnő ,díjnyertes stb... Pont a délmagyar hozta : "Az utóbbi 10 évben Magyarországon 380 fürdő épült, 90 százalékuk azonban veszteséges" 2011.04.16. 10:46. "Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől"


27 hozzászólás123 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

A kamera előtt loptak - Ki ismeri fel a tetteseket?

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!