Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Egymilliót ért a lopott holmi: 1 nap alatt elkapták a makói hagymatolvajokat

Kiszombor, Makó - Bravúros nyomozás Makón: alig több mint egy nap alatt elfogták azt a három tolvajt, aki a napokban 300 zsák fokhagymát lopott el egy ház teraszáról. Nemcsak a gyanúsítottak vannak meg, a lopott holmi nagy része is.
– Nagyon hálás vagyok a makói rendőröknek. Nem reméltem, hogy előkerül az ellopott hagymám, mégis alig több mint egy nap alatt visszakaptam a nagyját, sőt a tetteseket is elfogták. Amikor erről értesítettek, majd kiugrottam a bőrömből – mondta lapunknak a 33 éves kiszombori őstermelő, Mezei Zoltán. Mint elmesélte, a csaknem teljes idei fokhagymatermést szülei makói, Lendvai utcai házában, a fedett teraszon tárolta 300 fehér zsákban; otthon nem tudta volna hová tenni. 15 mázsáról van szó. Szülei péntek reggel negyed 7-kor hívták fel, hogy egyetlen zsák sem maradt belőle. Mint utóbb kiderült, az éj leple alatt, a kapun beugorva, a reteszt kinyitva hordták ki az összesen 1 millió forintos értéket képviselő hagymát. A szülők aludtak, semmit sem vettek észre.

Mezei Zoltán hálás a makói rendőröknek. Fotó: Szabó Imre
Mezei Zoltán hálás a makói rendőröknek. Fotó: Szabó Imre

Mezei Zoltán azonnal bejelentést tett a makói kapitányságon. A rendőrök szinte pillanatok alatt a helyszínen voltak, és nagyon alaposan dolgoztak, a fiatal gazda azonban csak titkon remélte, hogy a nyomozásnak eredménye lesz. Annál nagyobb volt az öröme, amikor a kapitányságról már másnap kora este hívták, hogy megvannak a tolvajok, mi több, a lopott holmi nagy része is. Mint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, a széles körű adatgyűjtés eredményeként a nyomozók a 22 éves L. Jánost, a 23 éves L. Józsefet és a 21 éves S. András Máriót hallgatták ki gyanúsítottként, ellenük lopás gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Részletes beismerő vallomást tettek, és azt is elmondták a rendőröknek, hogy korábban további 10 zsák fokhagymát loptak el egy Kálvin téren parkoló teherautóról.

Úgy tudjuk, a lopott holmi néhány saroknyira, a Szondi utcában került elő. A nyomozók a házkutatások során 246 zsák fokhagymát foglaltak le, amit visszaadtak a tulajdonosnak. Ezek most is a szülők Lendvai utcai házában vannak, de már nem az eresz alatt, hanem zárt helyen, és riasztó is őrzi a terményt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett a lakásuk - összefogott értük Makó

A benne lakó családot az Egyesített Népjóléti Intézmény idősgondozó házában helyezték el - összefogott értük Makó, rengetegen hoznak nekik adományokat. Tovább olvasom