Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Ezrek ünnepe a Maros-parton

Makó - Ahogyan tavaly, úgy idén sem öntött ki május elsejére a Maros, a makóiak ezért a hagyományos folyóparti helyszínen majálisozhattak. Több ezren látogattak ki a jó hangulatú ünnepre – az érdeklődőket többek között a 4 for Dance, Luigi és Kovács Kati szórakoztatta.
Az időjárás ugyan olykor borongósra fordult, ám ennek ellenére több ezren szórakoztak a makói majálisok helyszínén, a Maros-parton. Az árusok, mutatványosok ezúttal is nagyjából hasonló számban érkeztek, mint tavaly – közel kétszázan. A sátrak között a pártok közül egyét fedeztük fel, az MSZP-ét, amelynek aktivistái szegfűs piros lufikat is osztogattak, de kaphattak léggömböt azok is, akik az önkormányzat fürdőberuházást népszerűsítő standját keresték fel. A jó hangulatról a szabadtéri színpadon reggeltől sötétedésig többek között a 4 for
Dance, a helyiek kedvence, Luigi, valamint a nosztalgiaműsorral érkező Kovács Kati gondoskodott.

A makói majális hangulata akkor az igazi, ha nem önt ki a folyó, és így a Maros-parton rendezhetik meg. Fotó: Segesvári Csaba
A makói majális hangulata akkor az igazi, ha nem önt ki a folyó, és így a Maros-parton rendezhetik meg. Fotó: Segesvári Csaba

A Maros-parti strandhoz vezető, sátrakkal szegélyezett úton a sétálók egyike, a családostól érkező nyugdíjas gazdálkodó, Búza Imre az idei majálisról azt mondta: hangulatos, vidám; számukra egyébként mindig családi program. Ők otthon nem főztek bográcsost, inkább itt ettek-ittak, az ebéd egyébként pörkölt volt. A legjobban persze a hároméves unoka, Hajni élvezte a kavalkádot – még egy labdát is kapott ajándékba. Búza Imre azt mondta, bár nemigen jut eszébe, hogy május elseje a munkásosztály ünnepe, természetesen jól emlékszik a régi, felvonulós ünnepekre. A majálist akkor is szerette, most is szereti – hozzátette viszont, hogy gazdálkodóként úgy érzi, a mezőgazdaság most nagyon nehéz helyzetben van.

A makói majális árai

A Maros-parti majálison egy korsó csapolt sör 250, egy pohár 150 forintba került, a hurkából 250, a kolbászból pedig 300 forintba került tíz deka. A körhintára 400 forint ellenében lehetett felülni, míg a céllövöldében 150 forint volt egy lövés. A legnagyobb vattacukor ára 500 forint volt, míg a legdrágább, pónifigurás léggömböt 1500 forintért vihették haza a lurkók.

Olvasóink írták

 • 5. kokooo 2008. május 06. 14:30
  „A Makói nép legalább evett ivott és elfelejkezett a helyi szocik tényjkedéseiről...részegen minden szép , de egyszer kijózanodik az ember”
 • 4. töfi a kisvonat 2008. május 02. 20:06
  „Mutatványos... ez olyan jó! Az igazi mutatványosok a képen láthatók. Amúgy nagy tömeg volt, csak rohadt sok volt a cigány is.”
 • 3. Jo Bacsi 2008. május 02. 18:54
  „Nem unnepeltek. Hanem ez az egyetlen szorakozasuk maradt ahol nem muszaj penzt kolteniuk.”
 • 2. Károly 2008. május 02. 17:33
  „Azért iszonyatos pofátlanságnak tartom, hogy az mszp sátor évről -évre ott van. Ha reklámnak szánják nagyon gyenge, ha komolyan gondolják ijesztő.
  És most megkérdezem: Miért is kevesebb az érdeklődő a pavilonok előtt?? Mert ,ugyebár nincs pénz!!!
  A munka ünnepén a munkanélküliek is ünnepeltek. Ki-ki saját szájíze szerint!
  És mit ünnepeltek??
  A válaszokat ide várom!!!!!”
 • 1. másik adózó 2008. május 02. 16:37
  „Kevesebben voltak mint tavaly. Érződött a pénzhiány.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makón elballagtak az egyházi iskolások

Makó - Szerdán a Szent István Egyházi Gimnázium, csütörtökön a Juhász Gyula Református Gimnázium és… Tovább olvasom