Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Homokpadok a Maroson

Makó – Szeretjük a folyót, ha Makón járunk rokonlátogatóban, mindig kijövünk. Most, hogy ilyen alacsony a vízállás, különösen tetszik – mondta egy dán–magyar família családfője, Torben Balman Jensen a Maros-parti strandon.
Míg a felesége a térdig érő vízben lubickolt, ő várat épített a part menti homokban másfél éves kisfiukkal, Milánnal. Bár hétköznap délelőtt volt, sokan kerestek itt enyhülést a kánikulában, s ebben bizonyára szerepet játszik az is, hogy a víz sekély, és a part mentén széles homokpad alakult ki.

Homokpadok a Maroson. Fotó: Szabó Imre (galéria)

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A Maros a hosszú ideje tartó forróság, a csapadék hiánya és a víz öntözési célú felhasználása miatt az elmúlt hetekben folyamatosan apadt. Pénteki szintje mínusz 84 centi volt, de úgy láttuk, várható a vízszint további csökkenése, ami a homokpad növekedésével, szigetek megjelenésével jár együtt. Az 1350 méteres magasságban eredő, nagyjából 725 kilométer hosszúságú folyó vízjárása egyébként igen szeszélyes – teljes hosszából mindössze 48 kilométernyi tartozik Magyarországhoz.

Olvasóink írták

  • 2. kowalsky 2013. augusztus 11. 10:20
    „Akkor is megírták, mint azt is, hogy meleg van a péknél. Ez ilyen gumitéma, fix pénz, de elovasni fölösleges, mert nincs benne újdonság...”
  • 1. Vakantanka 2013. augusztus 10. 12:15
    „Tavaly volt -114 is a vízállás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olaszországban volt egyetemista Réka

Egy cserediákprogram keretén belül töltött fél évet Udinében a makói Martinusz Réka. Olaszországi útjáról, élményeiről, kultúráról és gasztronómiáról mesélt az egyetemista diáklány. Tovább olvasom