Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Irány Apátfalva!

A faluházban természetfotó-kiállítás, a főutcán kézművesek vására és bemutatója, az iskola körül pedig különböző sportversenyek várják az érdeklődőket szombaton most tartják a Szent Anna-napokat, ami itt a falunapokat jelenti.
Július 26-át, Szent Anna napját egyébként fogadalmi ünnepként tartják Apátfalván az 1831. évi kolerajárvány megszűnésének emlékére. Szent Anna ráadásul a várandósok védőszentje, s így a jövőbe vetett hit jelképe is egyben. Ami a további szombati programokat illeti: délután 2-től rendezik a nevezetes parasztolimpiát, 5-től a szabadtéri színpadon hagyományőrző együttesek mutatkoznak be, este 8 után pedig utcabált rendeznek, amelynek Bangó Margit lesz a sztárvendége.

Szent Anna-napok Apátfalván. Fotó: Szabó Imre (galéria)

A falu polgármestere, Varga Péter lapunknak elmondta: ezúttal valóságos díjeső zúdult az arra érdemes apátfalviakra a rendkívüli testületi ülésen. Díszpolgárrá választották Beke Mihály nyugdíjas pedagógust, kitüntetést kapott Károlyi Sándor roma érdekvédő, Urbancsok Zsolt makói levéltárigazgató, aki apátfalvi pedagógusként a község értékeit bemutató Bíbic-füzetsorozatot megálmodta, Kerekes Gézáné intézményvezető, valamint Móricz Ágnes volt kultúrház-igazgató, a helyi közösségi élet szervezője.

Vasárnap is érdemes lesz a faluba látogatni, mert a régi focipályán lovasnapot tartanak látványos versenyekkel, bemutatókkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zavar

Azért nem lesz jó helyen a makói Petőfi Parkban az új futópálya, mert a sportolók zavarni fogják azokat, akik pihenni szeretnének Tovább olvasom