Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Kinőtt a fű a belvárosi folyosón

Makó - Egyik ott lakó olvasónk elpanaszolta: még a fű is kinőtt Makó főterén, a csipkeházsor egyik nyitott folyosóján a folyton bevágó esőtől. A közös képviselő azt mondja, több szakembert keresett meg az ügyben, de eddig senki sem tudott megoldással előállni.
A makói csipkeházsor jellegzetes megjelenése miatt a városközpont egyik nevezetessége. Rátki György makói születésű mérnök tervezte, és az 1960-as években építették. Homlokzatán helyezték el Végvári Gyula Hagymakompozícióját, előtte pedig a helyi hírességeket megidéző szoborpark látható. Mostanában mégsem erről ismert elsősorban, hanem hogy állapota egyre elhanyagoltabb – a vakolata is nagy darabokban mállik.

A napokban megdöbbentő felvételeket készíthettünk az épület belsejében is az egyik ottani lakó, Takács László jóvoltából: az épület nyitott folyosóján az esős időben bevágó csapadék miatt nemcsak a falak és az ajtók rohadnak, és a csempe vált fel, de már a fű is kinőtt. A legfelső emeleti, egyszobás garzonlakásban élő Takács László szerint a problémát az okozza, hogy a folyosó tetőszéli pereméhez készült vízfogó túl keskeny lett. Eredetileg pár centis volt, néhány éve ehhez hozzátoldottak további tíz centit, a bádoglemez azonban így sem ér sokat. A lakók az elmúlt években ezt többször jelezték a közös képviselőnek – hiába.

Takács László a folyosón, ahol kinőtt a fű. A szerző felvétele
Takács László a folyosón, ahol kinőtt a fű. A szerző felvétele

Oláh Józsefné lapunknak azt mondta, az elmúlt években 4 szakembertől is segítséget kért, remélve, hogy megoldást javasolnak a problémára, de egyik sem tudott. A szélesebb vízfogó párkányt egyik sem tartotta jó ötletnek, mert már ez a keskenyebb is folyton elhajlik, letöredezik – ahol ezt sikerült kiegyenesíteni, javult a helyzet. Az alapvető gond azonban az, hogy a folyosó nyitott. – A tetőszigetelés és az esőcsatorna-építés ugyancsak enyhítene a gondokon, de nem oldana meg mindent. Ha létezik olyan szakember, akinek van használható ötlete, szívesen fogadom – tette hozzá a közös képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makovecz-túra

Minden szombaton 9, illetve 10 órától Makovecz-túrán vehetnek részt az érdeklődők a helyi Tourinform-iroda szervezésében. Tovább olvasom