Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Makó: marad a rázós kerékpárút

Makó - Átadása óta konfliktusok forrása Makón a Hunyadi utcai kerékpárút: mivel rázós, hepehupás, a kerékpárosok kénytelenek az úttestet használni – ez viszont zavarja az autósokat.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Nem csupán olvasói panaszok, személyes tapasztalat is igazolja: rázós és hepehupás a Hunyadi utcai kerékpárút, amit elektromos kerékpárral és biciklivel is kipróbáltunk. Az itteni közös, kerekezők és gyalogosok által is használandó új bicikliutat tavaly decemberben adták át. Megújult az utca, az úttestet újraaszfaltozták, ugyanakkor a térkőburkolat lerakásával eleve voltak problémák. Mint beszámoltunk róla, volt, ahol fel kellett szedni, majd újra lerakni.

Amikor a Hunyadi utcán azt fotóztuk, hogy a kerékpárosok jobb híján kénytelenek az úttesten közlekedni, pár perc alatt összeszámoltuk: 10 kerekezőből 7 az aszfaltot választja. Ezzel viszont, mint tapasztaltuk, az autósoknak van bajuk, rájuk dudálnak, a konfliktusok mindennaposak. A KRESZ szerint a sofőröknek van igazuk, a szabályrendszerben ugyanis nincs olyan kitétel, ami bármilyen okból megengedné, hogy a kerékpárosok ne a bicikliutat használják – akkor sem, ha az kirázza az emberből a lelket.

Kerékpárosok a Hunyadi utcában. A rossz bicikliút miatt mindennaposak a konfliktusok. A szerző felvétele
Kerékpárosok a Hunyadi utcában. A rossz bicikliút miatt mindennaposak a konfliktusok. A szerző felvétele

A megyei rendőr-főkapitányság a Hunyadi utcai helyzettel kapcsolatban lapunknak azt írta: „A rendőrség a kerékpáros balesetek megelőzése érdekében folyamatos preventív kampányt folytat, a megelőzést helyezi előtérbe. Amennyiben valaki szabálysértést követ el, elsősorban figyelmeztetést alkalmazunk, és felhívjuk a szabálytalanul közlekedőt a jogellenes cselekmény abbahagyására. Kirívó, ismétlődő, illetve súlyos szabálysértés esetén a rendőr helyszíni bírságot szabhat ki, vagy feljelentéssel élhet az illetékes hatóságnál."

A polgármesteri hivatal lapunk érdeklődése nyomán a napokban megvizsgálta a kerékpárutat. Azt ígérték, ahol süllyedések vannak rajta, azt kijavítják, de egyébként nem nyúlnak hozzá, mert szerintük nem balesetveszélyes.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűlnek a háborús emlékek Makón

Jól halad az első világháborús relikviák gyűjtése a makói múzeumban – tájékoztatta lapunkat az igazgató, Forgó Géza. Tovább olvasom