Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 7°C Még több cikk.

Makónak török testvérvárosa lehet

A törökországi Atca önkormányzata szeretné, ha Makó testvérvárosa lehetne a település. Török befektetők ennek fejében logisztikai központot építenének az ipari parkban.
Hamarosan török testvérvárosa lehet Makónak. Gilicze Jánostól, a külkapcsolatokért felelős alpolgármestertől megtudtuk: az Izmirtől 200 kilométerre fekvő Atca képviselői komolyan érdeklődnek hazánk gazdasági lehetőségei iránt. Elmondták: testvérvárosi kapcsolat esetén logisztikai központot építenének és működtetnének a makói ipari parkban, és gondoskodnának a két település közötti kereskedelem kiépítéséről, bővítéséről.

Kiderült: a kapcsolatfelvétel a maroslelei általános iskola révén valósulhatott meg, hiszen atcai török testvériskolájukból tanárok érkeztek Lelére, és a külföldi delegáció így juthatott először Makóra.
A török szándék komolyságát jelzi, hogy országuk belügyminisztériumától engedélyt kértek a testvérvárosi kapcsolat létesítésére. Makó nyitott a tárgyalásokra, így januárban egy négyfős küldöttség utazik Atcába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszanyeri régi fényét a Korona Makón

Ha lassanként is, de visszanyeri régi fényét, hírnevét Makó legelegánsabb étterme, a Korona.… Tovább olvasom