Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Maros-parti majális: a hinták már állnak

Maros-parti majális: a hinták már állnak

Maroslele - Egyedül a lánchinta van még platón a maroslelei mozgó vidámparkosok hintái közül. A dodgem, az UFO, a gyermekhinták és a Hally Gally már a helyén van. A láncost is felállítják ma estig. Két teherautó kell majd hozzá, hogy fel tudják húzni a hatalmas szerkezetet.

Major Zsuzsanna - 2012.04.28. 16:44
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Öt teherautó és tizenkét pótkocsi mozgatja a hintákat egyik helyről a másikra. A családi vállalkozást Lovistyék Károly alapította még 1969-ben feleségével. 35 éve majálisoznak Makón minden évben. Most is együtt dolgozik a család azért, hogy minden a helyére kerüljön.

Maros-parti majális: a hinták már állnak - GALÉRIA

Hétfői érkezésükkor traktorral kellett kihúzni az egyik kocsit a sárból, most már száraz a terület. A kenyérkeresetük éppen annyira időjárás-, mint pénztárcafüggő. Két éve nem emeltek az árakon, azóta pedig jócskán többet kell fizetni a gázolajért és az elhasznált áramért is. A hintázó egyre kevesebb, sőt a majálisozó is. A múlt hét végén a mezőhegyesi búcsúban voltak, összepakoltak és indultak Makóra.

Hétfőn hajnal öt órakor fordult be az első kocsi a makói majális helyszínére: Maros-partra. Azóta talpon van az egész család. Fuvaroznak, szerelnek, pakolnak. Ma is egész nap dolgoztak, hétfőre már biztosan működőképes állapotban lesz az összes hinta.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...