Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Megjavították Pintérék autóját

Apátfalva - A szegedi Kiss Zoltán autószervizében megjavították azt az autót, amellyel rendszeresen orvoshoz tudja vinni férje a 80 százalékig rokkant apátfalvi Pintér Andrásnét. A család néhány hete lapunkban kért segítséget.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Örömében sírva ölelte át egymást az apátfalvi Pintér András és felesége, amikor tegnap délelőtt megérkezett hozzájuk az autójuk – megjavítva. Mint megírtuk, a használtan vett fehér kiskocsi, amiért 300 ezer forintot fizettek mozgáskorlátozott-utalvánnyal, hosszú ideje az udvari garázsban állt. Nem mertek vele elindulni, olyan rossz állapotban volt – pedig a családnak sűrűn kellett volna: az asszony 80 százalékos rokkant. Súlyos sokízületi gyulladásban szenved, agyinfarktusa is volt, alig tud járni, és folyamatosan kezelésekre van szüksége.

A család gondjairól beszámoló cikk után többen jelentkeztek, volt, aki 10 mázsa tűzifát is hozott, de elsőként a szegedi cégvezető, Kiss Zoltán hívta fel Pintéréket. Szervizében felújították a teljes első futóművet, kicserélte az első lengéscsillapítókat, a két alsó lengőkart, a kormányösszekötőket, a féltengely-csuklókat, megjavították a féket, megszüntették az olajfolyást, új gyertyákat szereltek be. A szélvédőt is ki kellett cserélni elöl, mert ketté volt repedve. Az alkatrészek 114 ezer forintba kerültek, a javíttatás költsége 53 ezer lett volna, ha a szerviz elkéri az árát. Az autót Kiss Zoltán kollégája, Fónád Zoltán közreműködésével hozta el a megyeszékhelyről. Pintérék meghatottan köszönték meg a hihetetlen segítséget, és azt ígérték: úgy vigyáznak a kocsira, mint a szemük fényére.

Pintér Andrásné meghatottan vette át a felújított autót Kiss Zoltántól. Fotó: Szabó Imre
Pintér Andrásné meghatottan vette át a felújított autót Kiss Zoltántól. Fotó: Szabó Imre

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem segít a csatornázás a hóhelyzeten

A hideg és a csatornázás – ezt a két felelőst nevezte meg Mucsi Attila, a kommunális nkft. vezetője, amikor szembesítettük olvasóink panaszaival. Tovább olvasom