Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Megkérdeztük az olvasót: Főz szilvalekvárt?

Makó - Ezúttal arról faggattuk a makói olvasóinkat, hogy vajon főznek-e be szilvalekvárt?
Lakatos Lajosné

ny. gazdasági ügyintéző:
– Utoljára gyermekkoromban vettem részt szilvalekvárfőzésen. Szép emlék: rézüstben főztük,
T alakú kavarófával kavartuk, és amíg elkészült, zsenge kukorica sült a parázson. Nagy élmény volt, a mai napig is sokszor eszembe jut.

Bálint Angéla

szerelő:
– Jó tíz éve már annak, hogy utoljára szilvalekvárt főztem. Akkoriban kertes házban laktam, a szilva megtermett, maga a lekvárfőzés meg nem nehéz munka, örömmel csináltam. Most is szívesen tenném, ha nem panelházban élnék.

Vincze Istvánné

nyugdíjas szakács:
– Igen, tegnap is főztem. Legtöbbször úgy készítem el, hogy a kész szilvalekvárba csokit is főzök, három kiló lekvárba 10 deka étcsokoládét. Szerintem a házilag főzött lekvár sokkal finomabb, mint a bolti, az unokám is nagyon szereti.

Varga Anna

nótaénekes:
– A szilvalekvár főzését lánykoromban, édesanyámtól tanultam meg a tanyán, ugyanúgy, mint az éneklést. Egészen 5-6 évvel ezelőttig mindig főztem, mostanában viszont már nem. Egész napos munka volt, de megérte a fáradságot!

Olvasóink írták

  • 2. bo 2012. augusztus 29. 18:59
    „Ember ellenes bűn lekvárra pazarolni azt a gyümölcsöt, amiből pálinkát is lehet főzni! :-)”
  • 1. zest 2012. augusztus 29. 04:47
    „Nincs is finomabb a házilag főzött lekvároknál... itt ahol én élek sajnos nincs "kékszilva", így kénytelen vagyok a Görögországból importált aszalt kék szílvából készíteni, de így is Isteni finom ...:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötödik éve találkoznak a csókásiak

Ötödjére találkoztak a hétvégén Csókáson az innen elszármazottak, hogy felidézzék a múltat. Az ünnepségen az ötven éve végzett osztály tanulói köszöntötték a jelenlévőket. Tovább olvasom