Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Megkérdeztük az olvasót: szokott madarakat etetni?

Makó - Ezúttal arról faggattuk a makói olvasóinkat, hogy szoktak-e madarat etetni?
Gárdián Andrea

eladó:
– A cinkéknek szoktam kirakni szalonnát, azokat nagyon szeretem. Diákkoromban készítettem madáretető golyót is darából, magvakból, amit hálóban akasztottam ki a kertben. Szerintem fontos nekik vizet, eleséget kirakni, ha kemény a tél.

Gyuris Gábor

betanított munkás:
– Most sajnos nem tudjuk ezt megtenni, de amíg kertes házban laktunk, ott volt madáretető. Rendszeresen etettük a madarakat olajos magvakkal, dióbéllel és hasonlókkal. Nagyon szeretem a madarakat, még a fészkeket is szoktam figyelni.

Kocsis Sándorné

nyugdíjas takarítónő:
– A fiatalkoromat tanyán töltöttem. Ott nem kellett etetni a madarakat, talán ezért is feledkeztem meg róla, hogy most, a városi bérházban ilyesmivel foglalkozzak. Ha visszajön még a hideg, szórok ki az erkélyre egy kis morzsát, teszek ki szalonnabőrt.

Kincses Tímea,

a Návay-szakközépiskola
tagintézmény-vezetője:
– Most sajnos olyan panellakásban lakom, amelyikhez nem tartozik erkély, így nem tudom etetni a madarakat. Régebben viszont, amíg kertes házban éltem, telenként mindig vettem nekik madáreleséget, magvakat és cirkot is.

Olvasóink írták

  • 2. Francois 2013. április 10. 15:54
    „Én az hittem csak a politikusok etetik a madarakat! :) :)”
  • 1. lepkehalo 2013. április 09. 21:32
    „Drága Kocsis néni, kérem ne tegye! A madarak télen rovarevésre állnak át, a morzsa megerjed a begyükben, el is pusztulhatnak. A szalonnabőrrel meg nem tudnak mit kezdeni, túl kemény nekik. Fekete napraforgót ennének, ilyenkor tavasszal egyre nagyobb arányban keverve kölessel, cirokmaggal. Ha igazán jót akar nekik, akkor már ősszel, a fagyok előtt kezdje az etetést, és folyamatosan, szünet nélkül biztosítsa a táplálékot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcsintézményt alapítottak a kistelepülések

Kilenc megyei település szövetkezett gyermek- és családvédelemre, idősek nappali ellátására, házi segítségnyújtásra és a rászorulók étkeztetésére. Tovább olvasom