Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Nyuszis keksz és medvehagymás kifli a gasztrobloggertől

Makó - Ínycsiklandó finomságokat ajánlunk a delmagyar.hu olvasóinak a húsvéti asztalra. Limara, a makói gasztroblogger különleges finomságokat sütött ki nekünk. Nyuszis kekszet, krémest és medvehagymás kiflit hoz a nyuszi.

Limara újragondolta a húsvéti finomságokat. A hagyományos sonka-kolbász-tojás húsvéti gasztrotrió mellé álmodott egy csomó különleges dolgot: marcipánt, túrót, csokiszalámit. A gasztrobogger így készül a húsvétra: - A Húsvét természetesen nem múlhat el a főtt sonka, kolbász és tojás nélkül. Néhány éve hallottam először a sárga túróról, ami egy szabolcsi eredetű húsvéti különlegesség. Remekül kiemeli a füstölt sonka ízét. Roppant egyszerű elkészíteni, nálam már állandó helye van a húsvéti menüben - mesélte.

 Limara, a makói gasztroblogger különleges finomságokat sütött ki nekünk.
Limara, a makói gasztroblogger különleges finomságokat sütött ki nekünk.

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Azért a hagyományos húsvéti ízeket sem kergette ki a konyhából. - A sonka mellé elengedhetetlen a finom, foszlós kalács, amit nem érdemes boltban vásárolni, finomabbat tudunk saját magunk készíteni. A sós, füstölt sonka mellé az enyhén édeskés kalács illik, az emeli ki az ízét. A sós kalács kedvelőinek pedig egy remek, foszlós kalács. Tejérzékenyeknek a challah-ot ajánlom. Húsvét vasárnapján bárányt sütök. Fokhagymával, friss rozmaringgal sűrűn megtűzdelve. Fehérborral párolva remek étel lesz - mondta.

Ha pedig húsvéti sütiről van szó, akkor Limarának a lakodalmas Hartyáni krémes a kedvence. Nála kerül még az asztalra nyuszis keksz és egy olasz húsvéti édességet is elkészít: a csokiszalámit. A locsolkodókat sós falatokkal várja: medvehagymás lalakiflit - aminek az alapanyagát, a medvehagymát itt helyben, a makói piacon vette meg - vagy sonkával, kolbásszal, tojással töltött kalácsot készít.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megduplázta földjét a maroslelei üzem

Kétszer akkora földön gazdálkodhat idén a maroslelei önkormányzat gazdainformációs központja, mint tavaly. Tovább olvasom