Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Patthelyzet a makói Rudnayn

Makó - Patthelyzettel zárult a vita a makói Rudnay-lakótelepen egy panelház egyik lakója, illetve közös képviselője között. A vita tétje egy apró tároló, amelyben eddig egyedül a mozgáskorlátozott asszony tárolta elektromos kocsiját.
Patthelyzettel zárult a vita a makói Rudnay-lakótelepen egy panelház egyik lakója, illetve közös képviselője között. A vita tétje egy apró tároló, amelyben eddig egyedül a mozgáskorlátozott asszony tárolta elektromos kocsiját, most viszont meg kellene osztania a helyet egy motor tulajdonosával – de nem osztja, és esélyegyenlőségi jogaira hivatkozik. A közös képviselő letett róla, hogy megoldja a helyzetet; szerinte az alapvető gond az, hogy kevés a tárolóhely.

Chamilla Katalin a tárolóban a rokkantkocsival – még egyedül. Fotó: Karnok Csaba

Hónapok óta vitázik a ház közös képviselőjével a Rudnay-lakótelep 3/B. lépcsőházában élő Chamilla Katalin. A súlyosan mozgáskorlátozott, két bottal is csak nagyon lassan és nehezen közlekedő, hatvannégy éves asszony azt sérelmezi, hogy nemrégiben lakógyűlési határozat született: abba a tárolóba, ahol eddig egyedül ő tartotta az elektromos rokkantkocsiját, mostantól be kellene engednie egy százhuszonöt köbcentis motort is. Chamilla Katalin kétségbeesett: miután levánszorgott velünk az apró helyiségbe, azt bizonygatta, ha egy nagy motort is beállítanak oda, már nem fog tudni megfordulni a kocsival. Megérti, hogy nem egyszerű kitolni azt a motort egy, a kijárattól távoli, közös tárolóból, de ezzel együtt is úgy véli, ami történt, nem emberséges, és sérti az esélyegyenlőség elvét.

A ház közös képviselője, Peterdi László másként látja a helyzetet. Szerinte a nyolc-kilenc négyzetméteres tárolóban igenis elfér egymás mellett az elektromos kocsi és a motorkerékpár; ha kicsit szűkösebb is lesz a hely, a rokkantkocsival még mindig meg lehet fordulni. Így aztán szerinte nincs semmi esélyegyenlőséget, vagy akár csak emberi jó érzést sértő abban, hogy a helyiséget eddigi kizárólagos birtokosának most meg kell osztania valakivel. Ő egyébként megpróbált tárgyalni a mozgáskorlátozott asszonnyal, de többnyire meghallgatni sem volt hajlandó őt. Ezt követően hívták össze október utolsó napján azt a lakógyűlést, amin az ominózus döntés született.

Ugyanakkor a tárolót Chamilla Katalin továbbra sem osztotta meg az ezt kérő lakóval. Mi lesz a megoldás? Peterdi László azt mondja, nem tudja, de már nem is akar foglalkozni az üggyel. Szerinte az alapvető gond az, hogy kevés a tárolóhely: a tömbben hatvan lakáshoz tizenkettő tartozik csupán, és ezeket sem osztották el a nyolcvanas években, amikor a háztömb épült.

Olvasóink írták

 • 3. peter rusz 2007. november 22. 16:45
  „A cikk alapján fogalmazom meg észrevételemet. A hőlgy egyedűl tárolta kocsiját a tárolóban és a közösképviselővel nem jön ki.
  A 2003 CXXXIII sz társaházi tőrvényt kell valamint az SZMSZ figyelembe venni. Ami arról szól nevezetesen Ttv 17.§.(1) pont
  Minden tulajdonostársna jogosult a közös tulajdon tárgyainak bírtoklására és használatára ez azonban nem sértheti a többi tulajdonostárs ezzel kapcsolatos jogát és jogos érdekeit.
  Tehát a közösképviselőnek igaza van cswak be kell tartani és tartatni a jogszabályt és nem szenved senki édeksérelmet.”
 • 2. Atkusz 2007. november 19. 08:50
  „Gabesz ne hagyd magad!”
 • 1. triatlonos 2007. november 17. 10:27
  „Csak a cikkből ismerem a történetet, de aki Peterdi Lacival nem tud szót érteni, az nem lehet egy könnyű eset, a körülményeitől függetlenül.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makula Éva a makói kórház röntgenosztályának élén

Makó - Makula Éva személyében új vezetője van a makói kórház röntgenosztályának. Az intézményben… Tovább olvasom