Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Pitvaroson újra áll a bál: megint időközi választást tartanak

Pitvaros - Csütörtök este feloszlatta magát a pitvarosi képviselő-testület, így a faluban megint időközi választást tartanak. A feloszlatást kérők fő indoka az volt, hogy nem tudnak együtt dolgozni a májusban újraválasztott polgármesterrel – Radó Tibor most is indul a tisztségért.
Csütörtökön késő este, a testületi ülés végén állt elő 3 társa nevében Bertáné Kecskeméti Katalin képviselő azzal a javaslattal, hogy a testület oszlassa fel magát. Ezt információink szerint azért javasolta, mert továbbra sem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel. Utalt arra a bírósági eljárásra is, amely – mint megírtuk – hivatalos személy által, társtettességben elkövetett közokirat-hamisítás, azaz egy fiktív testületi ülésről készült jegyzőkönyv miatt folyik a polgármester, az alpolgármester, három képviselő (köztük maga az előterjesztő) és a jegyző ellen. Az új választással megtisztulhat a testület – érvelt.

Mindenki közleményt fogalmaz

A történtekkel kapcsolatban szerettük volna megkérdezni Bertáné Kecskeméti Katalint, ő azonban azt mondta, sem ő, sem három képviselőtársa nem nyilatkozik a sajtónak. Csak a falu lakosságát fogják tájékoztatni szórólapon az elkövetkező napokban, s azt remélik, az új választással lenyugszanak a kedélyek. Radó Tibor viszont elküldte közleményét. „Úgy érzem, hogy munkámat 2 képviselőtársam és a hivatal alkalmazottainak hathatós segítségével eredményesen és a település javát szolgálva végeztem. Nem kívánom az elkezdett utat és elképzeléseimet feladni„ – írta többek között. Lapunknak megerősítette: újra indul a polgármesteri tisztségért.

Úgy tudjuk, Radó Tibor polgármester arra kérte a 4 képviselőt, miután őt már támogatásáról biztosította a falu az időközi választáson, inkább ők mondjanak le és töltsék be a helyüket a listáról. Alig több, mint egy év múlva egyébként is helyhatósági választások lesznek, addig már fölösleges 1 millió forinttal megterhelni az amúgy is nehéz helyzetben lévő önkormányzat kasszáját egy időközi választás kiadásaival, s egy újabb botrány sem hiányzik a falunak – mondta. Ez azonban a „négyeket„ nem hatotta meg, ragaszkodtak ahhoz, hogy határozzon a testület az önfeloszlatásról.

A pitvarosi testület a polgármesterrel együtt 7 tagú, így a szavazás kimenetele nem lehetett kétséges. Az indítványt 4 képviselő támogatta: az előterjesztő Bertáné Kecskeméti Katalin, Csábi Jánosné, Harcsás Ferenc és Léka János, ellene szavazott Dénes László képviselő, Anderkó Attila alpolgármester és Radó Tibor polgármester. Az időközi választás időpontja még kérdéses. A jogszabályi előírások szerint 3 hónapon belül kell megtartani – a választási bizottság várhatóan a jövő héten ül össze, hogy döntsön az időpontról. Addig ügyvezetőként mind a testület, mind a polgármester a helyén marad.

* * *

A pitvarosi politika fejlődéstörténete

Bizalmi válság, könnyek és megoldások a pitvarosi községházán
Lemondott Pitvaros polgármestere
Radó Tibor: ultimátumot kaptam
Vihar utáni csend Pitvaroson
Újabb lemondás Pitvaroson
Rosszkor jött a pitvarosi válság
Pitvarosi választás: május 13
Rendkívüli testületi ülés Pitvaroson
Kezdődik a kopogtatócédulák gyűjtése Pitvaroson
Gyűjtik az ajánlókat Pitvaroson
Újból indul a lemondott polgármester
Mágoriné békét akar Tótországban
Marad a pitvarosi testület
Polgármestert választ vasárnap Pitvaros
Ismét Radó Tibor Pitvaros polgármestere
Pitvaros: csütörtökön tartják Radó Tibor beiktatását
Együttműködésre ítélte őket Pitvaros
Újraválasztása óta nem kapott fizetést Radó Tibor
Polgármester - 6 órában

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. szenyesviz 2013. február 13. 20:35
  „Pitvaroson 8 általánossal adminisztrátor lehetel irodában”
 • 48. nagydenes11 2013. február 11. 22:13
  „Atya ég!
  Itt még mindig dedó van?
  Te szennyesszájú! Nem unod még, hogy mindenkitől megkérdezed, HOGY TE KI VAGY?
  Mutatkozz be és írj emberien a fórumon és akkor, talán megtisztelnek azzal, hogy megírják számodra a nevüket.

  Már bánom, hogy idetévedtem erre a cikkre és fórumra, mert ritkán olvasok ilyen mértékű mocskolódást. Sajnálom Pitvarost és az ott élőket, hogy pár ............... (le se írom) milyen ember folyamatosan csak mocskolódik.”
 • 47. szenyesviz 2013. február 11. 21:27
  „a választ nem kaptam”
 • 46. Tuck_barát 2013. február 11. 13:10
  „"szennyesvíz" Miért is lennék én Pitvaros ellensége szerinted?”
 • 45. szenyesviz 2013. február 11. 12:53
  „Tuck_barát ellensége vagy pitvarosnak? KI VAGY TE?”
 • 44. Tuck_barát 2013. február 11. 10:33
  „Ejnye-bejnye "nezdcsak". Valóban el lehet gondolkodni a 23. hozzászóláson, és a többi hasonló véleményen is, mert gondolkodni soha nem árt.
  Javasolom, a jegyzővel kapcsolatos vélemények kialakítsa során, hogy tényleg gondolkodjunk el a tényeken. Miért lehet az, hogy a jegyző mellett kiáll a falu volt polgármestere Dénes László, valamint a jelenlegi polgármester és alpolgármester Radó Tibor és Anderkó Attila is? Minden közmeghallgatáson megköszöni a segítő együttműködését a szlovák önkormányzat vezetője, Lehoczki Anna. Miért nem emel kifogást a jegyző ellen a nagyéri polgármester és képviselőtestülete? Miért van az, hogy a csanádalberti testület többsége is elfogadja?
  Azt hiszem ezek tények és nem találgatások!
  A négy kavaró képviselőn kívül kb. még ugyanennyien fröcsögnek ellene, de semmi konkrétumot nem mondanak!
  Ezeket is gondolja meg kedves "nezdcsak"!”
 • 43. nezdcsak 2013. február 11. 06:32
  „23 hozzászóláson tényleg el kellene gondolkozni!”
 • 42. Tboy007 2013. február 10. 13:52
  „qxwensy04 Remélem részt vett a mai misén és kiadta magából a düht. :-)”
 • 41. qwensy04 2013. február 10. 13:03
  „Mc. szenyesviz!
  Teljesen egyedül sikerült belinkelned ide azt a cikket, amiben arról írnak, hogy képviselő-testület többségét érintő ügyben tárgyalást kértek a vizsgálat alá vont személyek? Amiben pont azt taglalják, hogy a feloszlatást kezdeményező képviselő is elkövetőként lett kihallgatva?
  Azt már eddig is bebizonyítottad, hogy írni nem tudsz, de úgy látom olvasni is csak a betűk felsorolásáig, mert értelmezni már nem tudod.”
 • 40. szenyesviz 2013. február 10. 11:50
  „http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/targyalast_kertek_a_pitvarosi_vadlottak/2317529/”
 • 39. szenyesviz 2013. február 10. 11:49
  „Miértne igazad van.”
 • 38. qwensy04 2013. február 09. 23:18
  „35-ös hozzászólásában ön magázott és szólított fel engem. De most tényleg erről szól ez a fórum? Nagyon rég kinőttem az oviból és nehezen veszem már fel ehhez a ritmust.
  Az eredeti témához visszatérve nagyon remélem, hogy a kampány során sok új és főleg HASZNOS információt tudhatunk meg a PITVAROSON folyó munkáról és eredményekről.”
 • 37. Tboy007 2013. február 09. 21:25
  „28-as hozzászólás qwensy04. ´járj utána.´ Köszönöm!”
 • 36. qwensy04 2013. február 09. 20:01
  „Ismét én kérek elnézést, hogy a magázódó felszólítására magázódva válaszoltam. :)”
 • 35. Tboy007 2013. február 09. 19:29
  „Keserű világban élek. De inkább legyen savanyú a képem, mint hogy vigyorogjak mindenkire.
  qwensy04 Kérem döntse el, hogy tegező vagy magázó viszonyban vagyunk! :-)”
 • 34. Tuck_barát 2013. február 09. 19:24
  „Tboy007! Csak egy lényegtelen apróság. A "szenved" szó nem ikes ige - olyan szó nincs, hogy "szenvedik", csak többes szám harmadik személyben -, ezért nem úgy írjuk, hogy "szenvedem", hanem úgy, hogy "szenvedek"! Ennyit Grétsy Lászlóról!(Bár a Wikipédia itt is bekavar!)

  A cikkről, és a pitvarosi helyzetről...
  A képviselőtestület 4 tagja arra adta "igen" szavazatát, hogy a testület mondja ki az önfeloszlatást. Ez megtörtént.
  Az általuk kiadott szórólapon az áll - többek között-, hogy nem tudtak együtt dolgozni a polgármesterrel, nem tudták már kivárni a hátralévő bő egy évet, alig kaptak tájékoztatást, nem úgy mentek a dolgok, ahogy kellett volna, stb.
  Két dolgot furcsállok (egyelőre).
  1. Ha a feloszlatást javasló testületi tagoknak megvolt a minősített többségük a testület feloszlatásához, akkor minden előterjesztés alkalmával dönthettek volna úgy, ahogy szerintük az ügyeknek menniük kellett volna. Érthetőbben: minden "rossz" intézkedést leszavazhattak volna, és a saját indítványaikat megszavazva vezethették volna úgy a testületet, hogy tulajdonképpen kiiktatják a polgármestert és a másik két képviselőt!
  2. Az előző ciklusban Dénes László volt a polgármester. Úgy gondolom, sokan elismerték őt a faluban. Az fel sem merül senkiben, hogy ha ő is odaáll a jelenlegi polgármester mellé, és a feloszlatás ellen szavaz, akkor talán érdemes lenne elgondolkozni a 4-ek viselkedésén?
  Most csak ennyi...”
 • 33. nagyon 2013. február 09. 18:50
  „31. Tboy007
  Sajnos manapság már bevett szokás, hogy ha egy valaki/valami mellett kiállunk, nemhogy az "ellenfelet", de még annak támogatóit is bántjuk.
  Aki kizárólag a negatív dolgokat keresi, csak azokat látja; és így valójában egy keserű világban él. Persze lehet, van akinek ez az élettere.
  Jellemzést pedig nem én írok Önről.”
 • 32. qwensy04 2013. február 09. 18:10
  „Örülök, ha kínjában mosolyog.

  Jellemzés önről az ön szavainak segítségével:
  - Utálja és lenézi az embereket akik nem hajtanak hasznot az ön zsebére. -> "taknyos-nagyszájú kölköknek és az ´agyoniskolázott´ felnőtteknek."
  - Imádja a káoszt, mert jól megél belőle.
  - Nem ismeri a tükröt, mert még soha nem mert belenézni.

  Hirtelen elég ennyi, mert nem akarom lelőni a poént.”
 • 31. Tboy007 2013. február 09. 17:47
  „qwensy04 Ön mindig mosolyt csal az arcomra. :-D
  Kedves nagyon! Ismerem azon embereket. Sőt! Mindenkit! Saját magamat nem szeretném jellemezni. Önértékelési zavarban szenvedem! :-D Mondjon Ön rólam!”
 • 30. nagyon 2013. február 09. 17:29
  „27. Tboy007
  Ön kizárólag az alapján dobálja a különböző negatív hangvételű jelzőket az ön számára egyébként ismeretlen emberekre, hogy egy adott dologban ki mellett állnak ki. Itt nem róluk van szó. És egyébként önmagát hogyan jellemezné?”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A halak és a madarak a kedvencek Makón

Halak, madarak, rágcsálók – ezek a legnépszerűbb kisállatok a makóiak körében. A városban… Tovább olvasom