Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Sártengerben gurul Igás felé a kocsi

Makó - Bonyolult közlekedési helyzet, sártenger és kátyúk – ezek fogadják az autóval Vásárhelyre igyekvőket Makó határában. Az autópálya építésére tartó több tonnás járművek tették tönkre az aszfaltot. A kivitelező a munka végeztével helyreállítja az utakat.
Mindössze fél-fél órát autóztunk Makóról előbb a királyhegyesi, majd az igási úton, de a kocsink úgy nézett ki utána, mintha egy somogybabodi erdei ralin vettünk volna részt. Az esőzés miatt az M43-as építésére igyekvő több tonnás járművek felhordták a sarat mindkét útra. A sárgás réteg alatt megbúvó kátyúkat így jóval nehezebb volt észrevenni és kikerülni.

Ahogy kiértünk Makóról, mindjárt egy furcsa terelés fogadott bennünket. Az igási útra most nem lehet közvetlenül jobbra fordulni, csak egyenesen engedik a kocsikat. Ráadásul még stoptáblát is kitettek. Így, aki Igásra akar menni, annak előbb egyenesen kell haladnia néhány métert, majd balra fordulni. Ezt követően egy újabb balos kanyar visszaviszi szinte ugyanoda, ahonnan jött, s aztán hajthat Igás felé.

A leendő sztráda felüljárójának hatalmas betonoszlopai között elhaladva szinte nem is láttuk az aszfaltot, akkora sár borította. Hiába tartottuk be a sebességkorlátozást, a minket megelőző járművek sárgásbarnás zuhataggal takartak be.

Sár fogadja a Makóról Vásárhely felé igyekvőket. A szerző felvétele
Sár fogadja a Makóról Vásárhely felé igyekvőket.
A szerző felvétele

Kisvártatva megfordultunk, s visszamentünk Makóra, hogy a másik utat, a királyhegyesit is kipróbáljuk. Itt semmiféle új közlekedési helyzet nem volt, de az aszfalt minősége itt is kifogásolható.

A sár ezen a szakaszon is úr volt. A keskeny nyomvonalon, ha nem jött szemből semmi, akkor középen gurultunk, mert ott még látható volt foltokban a szilárd burkolat.

A legutóbbi makói testületi ülésen több képviselő is szóvá tette az autópálya építői által használt utak rossz állapotát. A grémium előtt a kivitelező megígérte, hogy a munkák után helyreállítja a tönkretett utakat.

Közös bejárás

Nagy-György József, a makói önkormányzat mezőgazdasági tanácsnoka felajánlotta a sztráda kivitelezőinek, hogy közösen járják be azokat az utakat, beleértve a nagyobb dűlőket is, amelyeket a munkagépek tettek tönkre. Ez elől nem zárkóztak el az építők. Addig csak kisebb javításokat végeznek, mert a teljes helyreállítás a beruházás elkészülte előtt fölösleges.

Olvasóink írták

 • 8. janoka 2009. november 28. 19:57
  „Nem kell kimenni az igási útra, elég a Hold utcára itt is kátyú és sártenger az építkezés miatt!
  Hol vannak a rend őrei? Ide nem vonatkozik a a paragrafus?”
 • 7. rudi 2009. november 25. 09:00
  „Ezt a finom magyar aszfaltot nem volt nehéz tönkretenni. Sokat nem kellett munkálkodni rajta.”
 • 6. bo 2009. november 24. 09:58
  „4- Nem a cikket fikáztam, hanem tényeket közöltem. A semmiről is lehet egy oldalt írni, csak a <moderálva> sem fogja érdekelni. Nem vagyok firkász és bízom benne nem is leszek, így nem kenyerem a cikk írás, de azért véleményem lehet. Nekik viszont tudni illene, mi érdekelheti a népet.”
 • 5. hajosinas 2009. november 23. 19:42
  „Hát nem elég jó téma amit napiszar megemlített ? "5-6 méter mély vizesárok védelem nélkül " azt hiszem ez inkább megérdemelt volna egy rövid figyelmeztetést ! Vagy nem Kedves SzaboImkác ? A téma mindíg az utcán hever, csak le kell hajolni érte, vagy bele kell olvasgatni a hozzászólásokba. Bár megjegyzem ,tudomásom szerint ez egyikönknek sem a kenyerünk . De ettől még a megjegyzéseink igazak és hírértékűek lehetnek ! Szép estét mindenkinek.”
 • 4. SzaboImkác 2009. november 23. 19:02
  „hajosinas,bo,napiszar,írjatok jobb cikkeket,gondolom nektek ez a kis ujjatokban van!”
 • 3. napiszar 2009. november 23. 15:02
  „Esetleg ha hó fog esni,akkor meg latyakos lesz,de ha feljebb mentetek volna ott a csúcsok csúcsa,5-6-méter mély vizesárok minden védelem nélkül,szerintem idáig is csak mázli volt hogy valaki nem landolt benne autóstól,na de ami késik nem múlik ,jön a hideg csúszós út,egyébként bo-nak igaza van a traktorosoknak én is szét rugnám a seggüket a sárfelhordásért,egy lapát meg egy napszámos és 10-perc takarítás,ennyi lenne a történet!”
 • 2. bo 2009. november 23. 10:03
  „Mi ebben az új? Lakóhelyem megközelítése hasonló "élményeket" rejteget, csak oda a traktorok hordják fel a sarat és eszük ágában sincs sem letakarítani, sem helyreállítani!:-(((((”
 • 1. hajosinas 2009. november 23. 09:45
  „Na ez aztán a hír !
  Ha nem esne az eső, akkor meg por lenne. Ha helikopterrel szállítanák az építőanyagot, akkor meg nagy zaj lenne. Talán nem is kellene autópályát építeni itt Makó elkerülésére, de akkor maradnának a 43- ason az áldatlan állapotok és az lenne a baj.Mi lessz ha elindul a városban a csatornaépítés ? Elárulom újabb sztori a DM részére.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

106+1 határsértő Csanádpalotán

Csanádpalota - 106 "tiltott határsértőt" és csempészüket fogták el a Nagylaki Határrendészeti… Tovább olvasom