Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Sportágválasztón mozgott Makó

Makó - A hétvégén második alkalommal rendezték meg a Nagy Sportágválasztót a Maros-parton. A strand területén harminc sportág képviseltette magát, szombaton pedig a már hagyományossá vált Félmaratont és Gyalogtúrát teljesíthették a sportolni vágyók.

Országos program részeként immár második alkalommal rendezték meg a Nagy Sportágválasztót Makón. A Maros-parti strandra sokan kilátogattak a két napos eseményen. Pénteken az óvodásokat és iskolásokat, míg szombaton a családokat várták. A Sportágválasztó célja, hogy a gyerekek megtalálják a nekik való sportot, és csatlakozhassanak az csoportokhoz. – Szeretnék szervezett keretek között megismertetni a makói sportolási lehetőségeket, így a szülők is láthatják, hol sportolhatnak gyermekeik – fogalmaz Kovács Gábor, szervező. A sportágválasztóra harminc makói egyesület települt ki. Többek között tánccsoportok, küzdősportok, de ott voltak a labdajátékok csapatai is, sőt a technikai sportágak, mint például a rádióamatőrök sem hiányoztak.

Sportágválasztón mozgott Makó. Fotó: Németh Marietta (galéria)

Joó Árpád, a Makói Katolikus Általános Iskola diákja a sakkozást választotta. Mint mondja, otthon barátaival sokszor szokott játszani, nyáron táborban is volt, de egyesületi szinten még sosem próbálta. Most kedvet kapott, így még az sem kizárt, hogy a Makói SVSE-ben folytatja a sakkozást.

A Sportágválasztó kísérőrendezvénye volt a Maros-menti Félmaraton és Gyalogtúra, melyet harmadjára rendeztek meg. Akik nem a 21 kilométeres távon futottak, azok a kevesebb, 6 kilométeres távot választhatták. Ezt nemcsak futva, hanem gyalog is megtehették a mozogni vágyók, miközben a környezet szépségeiben gyönyörködhettek. Idén is népszerű volt a program, melyre nemcsak makóiak jöttek, hiszen sokan Szegedről, Hódmezővásárhelyről érkeztek. A vásárhelyi Hatvaniné és barátnője nordic-walkinggal tették meg a 6 kilométeres távot. Ők szórólapról értesültek a makói eseményről, és biztosan jönnek legközelebb is, mert a szép tájon és a friss levegőn jól érezték magukat. Az idős hölgyek egyesületi szinten nordic-walkingoznak, heti kétszer a csoporttal, máskor egyénileg. Ezt a távot több mint egy óra alatt tették meg, ez alatt minden testrészüket jól átmozgatták.

Sportágválasztón mozgott Makó. Fotó: Németh Marietta (galéria)

Először vett részt futóversenyen a makói Ninkó Hajnalka. Ő is a hat kilométeres távot választotta, melyet 37 perc alatt sikeresen teljesített is: a nők közül hetedikként ért a célba. – Ki szerettem volna magam próbálni, pedig sosem versenyeztem eddig – meséli Hajni. Futni nem sűrűn szokott, csak tavasszal pár alkalommal, és most a verseny előtt, de ezúttal nagy kedvet kapott, hogy tovább folytassa a sportolást.

Olvasóink írták

  • 2. mocorgó 2013. szeptember 24. 20:44
    „Kedves grafika88!

    Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a "tömeggel" találkoznod, hiszen, ha egy picit átsétáltál volna a régi szúnyogtábor irányába, pár száz futóval is találkozhattál volna. Sőt! Akár egy kellemes gyalogtúrán is részt vehettél volna :-)”
  • 1. grafika88 2013. szeptember 23. 21:38
    „Nagy tömeg csak a szinpad előtt volt.Ott nézték az aerobikot táncoló lányokat. Tömeg sehol máshol nem volt. a sakkozóknál is 2 gyerek ült, a tenisz oktató egyedül ült az ütőkkel ! Mi a beígért lovas próbát kerestük..csak hazafelé találkoztunk vele az úton. Kint a parton NEM ! Páran csak üldögéltek a napon, beszélgettek. 2 személy átsiklott a Maros felett . Na ennyit láttunk du. 1 ..től 4 ig .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maroslele, pörköltünnep az okos faluban

Javában zajlik Maroslelén az Okos Falu program, a résztvevő iskolások a szombati pörköltfőző versenyen ideje alatt nemcsak tánc, hanem táblagép-tudásukat is megmutatták. Tovább olvasom