Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Szentpéteri hazai pályán

Szentpéteri Csilla (képünkön) hangversenyével kezdődik szombaton este a Makói Muzsika címmel meghirdetett zenei hét a Maros-parti városban. A világhírű művésznő most lép fel először szülővárosában, egy nagyzenekari kísérettel, pazar fényjátékkal kísért koncerten.
A Hagymaház szabadtéri színpadán, a Makói Muzsika nyitórendezvényén szombaton este 8 órakor fellépő Szentpéteri Csilla tehetségét a makói Bartók Béla Általános Iskolában Istók Margit tanárnő fedezte fel. A művész első pianínóját hétévesen kapta. A szegedi konzervatórium elvégzését követően kinyílt a világ előtte: külföldi ösztöndíjakat nyert el, körbekoncertezte egész Európát. Az egykori szépségkirálynőt ma már az egész világon zenéje miatt ismerik és szeretik, a klasszikus muzsikát modern ritmus- és hangzásvilággal ötvöző albumaiból ugyanis már a negyediket készíti.

Mint megtudtuk tőle, szombati koncertjén a Vadhajtások és az Időzónák címmel megjelent két utóbbi nagylemez számaiból fog ízelítőt nyújtani a nagy hangversenyeken megszokott zenekari kísérettel, illetve pompás fényjátékkal színesítve.

Olykor lírai, olykor rockos vagy éppen latinos hangzású átiratait olyan neves szerzők művei ihlették, mint Mozart, Vivaldi, Csajkovszkij vagy Muszorgszkij. Azt mondja, lemezein és koncertjein azt igyekszik megmutatni, miként játszanának kedvencei, példaképei, ha ma élnének és élhetnének a korszerű technika megannyi vívmányával – az eredmény pedig egy könnyen befogadható, a ma emberéhez szóló, ugyanakkor a hagyományos értékekre építő, sajátos világú muzsika.


A Makói Muzsika programja

Július 30., szombat, este 8 óra: Szentpéteri Csilla koncertje.
Augusztus 2., szerda, este 8 óra: Verdi–Wagner gálaest.
Augusztus 5., péntek, este 8 óra: Princess-koncert.
Augusztus 7., vasárnap, este 8 óra: Jézus Krisztus Szupersztár. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazaengedték Renátát

Tegnap délben hazaengedték a kórházból Demkó Renátát, akinek a hétvégi makói buszbalesetben eltört a… Tovább olvasom