Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Újra külön tanítják a problémás makói kisfiút

A jövő héttől ismét járnak az elsősök a Makói Általános Iskola tagintézményeként működő Almási utcai iskolába - tájékoztatta lapunkat a szülők egyike, Mede Mariann.
Megírtuk: a gyerekeket azért nem engedték iskolába szüleik a héten, mert állításuk szerint az egyik fiú a 24 fős osztályból a tanévkezdés óta rendszeresen bántalmazza társait és a pedagógusokat. A problémát novemberben úgy próbálta meg orvosolni az intézmény, hogy a gyereket külön tanították, hétfőn azonban az édesanyja fellépésének köszönhetően újra visszakerült az osztályba – ezután döntött úgy a többi szülő, hogy testi épségük védelme érdekében a gyerekek egyelőre távol maradnak az iskolától.

Információink szerint a szülők, az iskola és a tankerület bevonásával lezajlott egyeztetésen úgy döntöttek, hogy az összeférhetetlen diákot újra külön oktatják, csak néhány órát, illetve a szüneteket és az étkezések idejét tölti együtt osztálytársaival. Ez idő alatt külön figyelni fognak rá. Az egyik névtelenséget kérő szülő úgy értékelte a megállapodást: ő csak az első rúgásig vagy pofonig hajlandó ismét kitenni saját gyerekét a nehezen kezelhető fiú társaságának. A Makói Tankerület megbízott vezetője, Czellár Mónika érdeklődésünkre úgy reagált, legutóbb mindent elmondott, amit közölni szeretett volna – tehát hogy a KLIK mindent megtesz az ügy megnyugtató rendezése érdekében –, további nyilatkozatot nem tesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szennyvízcsatornázás óta reped Karakasék háza

A szennyvízcsatornázás óta reped Karakasék háza
Ők úgy gondolják, a talajvízszint csökkenése miatt. A beruházó szerint valószínűleg az épület alapja rossz, így aligha kapnak kártérítést. Tovább olvasom