Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Ünnepelt a megye legkisebb faluja

A megye legkisebb, alig több, mint 400 lelkes községében a falunap a legnagyobb ünnep.
- Én délelőtt 10-től itt voltam, a barátaimmal rész vettem a bográcsos pörköltfőző versenyben is. Jó a társaság, a hangulat, mi kell még? - jellemezte a szombati falunapot a 74 esztendős kövegyi lakos, Varga Antal. A megye legkisebb, alig több, mint 400 lelkes községében ez a legnagyobb ünnep. A programot ezúttal nem csak a szokásos kirakodóvásár, a kézműves termékek bemutatója színesítette, de olyan sztárvendégek fellépése is, mint a dumaszínházas Dombóvári István vagy a Desperado zenekar.

Ünnepelt a megye legkisebb faluja. Fotó: Munkatársunktól (galéria)

A résztvevőket elnézve látható volt: nem csak a falu apraja-nagyja jött el, de a szomszéd településekről is ide látogattak sokan. Mi több, a polgármester, Galgóczkiné Krobák Mária azt is büszkén mesélte, hogy a Kövegyről elszármazottak, elköltözöttek közül is jó néhányan visszatértek ünnepelni, találkozni - így a legkisebb község, ha csak egy napra is, de megduplázta lélekszámát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugalomra lelt a roma festő a Maros-parton

Egy éve költözött Makóra Dombrádi Horváth Géza roma festő, aki nyugalomra lelt a Maros partján – tájképeit máris uralják a folyó és a part menti erdő színei. Tovább olvasom