Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

XII. Sweet Freedom: Metálvilla a Harley Davidsonon - galériával

Makó - Decibelverseny, sztriptíz, rockkoncertek és gumiégetés is volt a hétvégi makói XII. Sweet Freedom motorostalálkozón. Még Izlandról is érkeztek motorosok.
– Ugye felülhetek rá? Légyszi! – rimánkodott egy négy év körüli, motoros kendős kisfiú az apukájának, amikor kiszúrta az egyik éjfekete Harley Davidsont a kétkerekűek között. Nem volt messze a tulajdonosa, így előkerült a fényképezőgép, a gyerek pedig nagy mosollyal mutatott metálvillát a csodagépről. Máshogyan szemlélték a hozzáértő szemek és máshogyan a laikusok a járgányokat a makói, XII. Sweet Freedom motorostalálkozón, a Makói Oktatási Központ Aradi utcai tanműhelyénél. A bátrabbak kérdés nélkül pózoltak a járgányokkal, leguggoltak, körbesétálták, megnézték közelebbről is a csillogó fémcsöveket, a gép „szívét" is, nem csupán a „csomagolást", a kerekeket, és hogy mennyi a maximum a kilométerórán.
Sweet Freedom - motoros módra. Fotó: Major Zsuzsa.
A szarvasi Rácz Zsolt Suzuki RF900-áról égette a gumit a szombat esti Dinamit-koncert előtt. Fekete csíkot mart az aszfaltba. Attrakcióját égett gumiszag, éles motorhang és hatalmas fehér füst kísérte. – Gumicsere előtt egy ilyen kis show megengedett, különben is ki kell égetni a motort – magyarázta a mutatvány után. – Mindig nagyon jól érezzük magunkat Makón, évek óta visszajárunk.

Egy Yamaha R6-ossal jött Szerbiából Makóra a kishegyesi Imelda és a horgosi Takács Gábor. Ők még sohasem voltak a találkozón, a barátaiktól hallottak róla, motorra pattantak, és elindultak. Joó Gábor, a szegedi Trans Bikers motorosklub tagja négy társával érkezett. – Régóta cimborálunk a makóiakkal, ide mindig szívesen jövünk. Hamarosan nálunk is lesz hasonló: június 9-én a tápéi kikötőben, a betonhajón.

A találkozó résztvevői szombat délután motorozták körbe a várost, nem kis feltűnést keltve. A motorosok között több nőt is láttunk. Vetélkedőket is tartottak. – Volt például decibelmérés, egy Finster sportdob 136 decibelt produkált, ő nyerte a versenyt, a többi gép olyan 100 körül mozgott – mondta Kiss Attila, a makói Sweet Freedom motorosklub vezetője. – Igazán nemzetközivé nőtte ki magát idén a rendezvény. Vannak itt Izlandról, Horvátországból, Székelyudvarhelyről, Csíkszeredáról és Szerbiából is.

Láttunk egy-két fantasztikus, egyedileg épített motort, voltak széria- és krosszmotorok, hónaljszárítók – ahogyan mi nevezzük –, vagyis Chopperek, túrajárgányok, és az idén először a quadok is megjelentek. 

Olvasóink írták

 • 7. cucusz 2012. május 22. 13:09
  „Azt kívánom,hogy ennél nagyobb baj ne legyen köztünk soha, és akkor már is jobb világban élünk. Sosem voltam jó nyelvtanból”
 • 6. gedeon 2012. május 22. 11:32
  „2. cucusz
  Két "l", mert múlt idő, igaz?”
 • 5. pog 2012. május 22. 09:10
  „vip007 teljes mértékben egyetértek...2. tanulmányozd a helyes írási szótárat...”
 • 4. vip007 2012. május 22. 08:18
  „Engem nem zavartak, pedig nem vagyok motoros. Engem jobban zavarnak minden nap esténként robogóval száguldozó kölkök, akik a szökőkútnál gyűlnek.
  Kérdés: a 100 decibel felett szóló kipufogó dob az szabályos?”
 • 3. szelídmotoros2 2012. május 21. 22:56
  „Cucus Kedves! a szőlőt "csak" 1 l-lel írjuk.”
 • 2. cucusz 2012. május 21. 17:04
  „1. pog
  Savanyú a szőllő!”
 • 1. pog 2012. május 21. 08:44
  „vége a város fellélegezhet..azért száguldoztak a városon belül nem kis sebességgel egy pár motoros...hol volt a trafi..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csajozós autó Amerikából

Az 1965-ös Ford Mustangot szinte roncs állapotából építette újjá a makói tulaj. Tovább olvasom