Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Adományvonal május és június hónapban – a hátrányos helyzetű gyermekek egészségéért

2011. május és június hónapban a Thai Masszőrök Magyarországi Egyesületét támogatják azok, akik a 1788-as hello holnap! Adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek. Az Adományvonalat már kilencedik éve sikeresen működtető Magyar Telekom fontosnak tartja, hogy támogatásával segítse a hazai egészségügy fejlődését, szolgáltatásainak fejlesztését, ezen belül is a gyermekek gyógyítását.
A Thai Masszőrök Magyarországi Egyesületét 2007-ben hozták létre, és 2010-ben lett közhasznú civil szervezet. Célja a thai masszázs és egyéb tradicionális, lazító, relaxáló és gyógyító hatású masszázsfajták minél szélesebb körű népszerűsítése, valamint ezek hatásai révén a lelki és fizikai rendellenességek gyógyítása és megelőzése. Foglalkozásaikon egyedülálló eredményeket érnek el olyan gyermekeknél, akik valamilyen fizikai vagy mentális problémával küzdenek. Az egyesület által kifejlesztett egyedülálló, mozgásfejlesztő baba- és gyermekmasszázs a legkisebbek egészségmegőrzésének a hatékony eszköze lehet, emellett pedig bármilyen orvosi kezelés vagy terápiás módszer természetes kiegészítőjeként működhet. Az eljárás 2008 óta a Magyar Szabadalmi Hivatal által bejegyzett tevékenység.

Az Adományvonalon kapott támogatásból szeretnék minél több hátrányos helyzetű család számára ingyenesen biztosítani a részvételt az 5 napos intenzív, mozgásfejlesztő baba- és gyermekmasszázs tanfolyamon. A programban szülő és gyermek együttesen vesz részt. Az esélyegyenlőség jegyében így fejlődési lehetőséghez juthatnak a nehéz anyagi körülmények között élő – többgyermekes, egyszülős vagy munkanélküli szülőkkel rendelkező – családok nehéz sorsú gyermekei is. A tanfolyamon túlmenően az egyesület folyamatos konzultációt, egészségügyi állapotfelmérést, valamint pedagógiai és pszichológiai tanácsadást is nyújt a családoknak. A teljes, mintegy egyéves terápiás folyamat – életkortól függően – 2-4 hetente ismétlődő foglakozásokkal folytatódik. A támogatásból ezt a folyamatot is szeretnék ingyenesen vagy kedvezményesen biztosítani a rászoruló családoknak.

A "1788 – az emberi hívószám" szlogenről is ismert Adományvonal a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon-hálózatából is elérhető. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg áfa-mentes (Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével). A 2011. május és június hónapok alatt beérkező hívások díja a hívók adományaként teljes egészében a Thai Masszőrök Magyarországi Egyesületé lesz, amely ezt az összeget a szolgáltatásaik, foglalkozásaik, képzéseik megőrzésére és bővítésére fordítja.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2011. május 10. 18:04
    „Csak annyit szeretnék megkérdezni ezen az oldalon, hogy a televízióban a napokban bemutatott 100 leggazdagabb magyar mennyivel támogatja ezt az adományvonalat és egyáltalán a Magyarországon hivatalosan is elismert kb. 30000 éhező gyermeket?!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazaiaktól hazaiaknak - a legkedvezőbb áron!

Áruháznyitás előtt beszélgettünk utoljára Török Gáborral, a CBA Príma 5 Áruház vezetőjével, mai… Tovább olvasom