Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Mérnökinformatikus képzés fejlesztése határon átnyúló együttműködés keretében

A projekt fő feladata, hogy olyan képzési lehetőségeket teremtsen, melyek során különböző modern és hatékony vezérlési módszereket és stratégiákat sajátíthatnak el. (X)
A Szegedi Tudományegyetem és az Újvidéki Egyetem a Magyarország-Szerbia IPA határon átnyúló együttműködési program keretében 2013-ban indították el a „Kiválósági központ a fejlett és intelligens vezérlésért (CEFAIC)" nevű projektet.

A projekt időtartama alatt létrehozott központ fő feladata, hogy a régió hallgatói és mérnökei számára olyan képzési lehetőségeket teremtsen, melyek során különböző modern és hatékony vezérlési módszereket és stratégiákat sajátíthatnak el.


A központ két laboratóriumból áll, az egyik Újvidéken foglal helyet, a másik pedig Szegeden. A projekt keretein belül különböző modern mérő és vezérlőeszközökkel bővült az oktatás számára rendelkezésre álló infrastruktúra valamint számos oktatási anyag is elkészült, lehetővé téve, magas színvonalú gyakorlatias kurzusok tartását, mind az egyetem hallgatói, mind pedig a gyakorló mérnökök számára.

A projekt során szoros együttműködés alakult ki a határ két oldalán lévő kutatócsoportok között, megalapozva a jövőbeli sikeres együttműködést. A projektről bővebben a http://www.ipacefaic.com/ oldalon lehet olvasni.

A közlemény tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.


(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Energiatudatosság és klímaváltozás - avagy hogyan készülhetünk fel a közeljövő változásaira

12 animációs kisfilm mutatja be az Eszes család példáin keresztül, hogy tehetünk minden területen az… Tovább olvasom