Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

A Pick-drukkerek átvennék a hatalmat

A DAKE, azaz a Dél-alföldi Kézilabdabarátok Egyesülete nyílt levélben jelezte: átvenné a hatalmat a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál.
A nyílt levél tartalmát változatlan formában közöljük:

Tisztelt Szegedi Kézilabdabarátok!

Az elmúlt időszak eseményei miatt azt gondoltuk, szót kell kérnünk. Nem várhatunk tovább, hiszen a csapat körüli helyzet kezd kritikussá válni. Úgy érzékeljük, ahelyett hogy egység teremtődne a szegedi kézilabda jövőjéért, kicsinyes hatalmi harc zajlik. Pletykákból, cikkekből tájékozódunk, de nem láttunk még konkrét terveket, és közben az idő fogy. Ezért a Dél-alföldi Kézilabdabarátok Egyesülete (DAKE) elkezdett dolgozni a klubért.

A DAKE missziója a következő: Színvonalas kézilabdát Szegeden!

Tiszta és világos célokat jelölünk meg ennek elérésére az alábbi fontossági sorrendben:
1. Bajnokok Ligája indulást jelentő hely minden áron való megszerzése.
2. Szerethető, morálisan egységes csapat kialakítása, alkossa azt nemzetiségtől függetlenül bárki.
3. A szegedi utánpótlás megreformálása és a játékosok tudatos beépítése a csapatba.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy a DAKE nem kíván a jövőben együttműködni a múltat jelképező volt vezetőkkel, értve ez alatt a korábbi managementek tagjait. Ki kell világosan mondani, hogy a jelenlegi helyzetért a gazdasági válságon kívül a rossz személyi döntések és a hozzá nem értő vezetők is felelősek.

A fenti céloknak megfelelve kell kialakítani a jövőbeni vezetési struktúrát, és nem utolsó sorban a csapatszerkezetet. A szakmai elképzelésekben egyetértünk Dragan Djukics edzővel. Az új edzőnk elindult egy úton, rendet és fegyelmet követel és tart a csapatnál. Hisszük, hogy ez megfelelő emberanyaggal párosulva már rövidtávon is meghozza az eredményeket.

Elutasítjuk azt a logikát, hogy a jövőbeni játékoskeret egy olyan bevételi összeghez igazodjon, amely munka és izzadtság nélkül összeszedhető. Ehhez nem kell szakmai hozzáértés és tudás, ennek a következménye várhatóan az lenne, hogy sem az edzőnk, sem a jelenleg még értékes játékosaink nem maradnának nálunk. Ez végzetes folyamatot indítana el. Jelenleg ott vagyunk az elitben (BL), és erre a következő évben is nagy esélyünk van. Ha innen kikerülünk, szinte lehetetlen vagy legalábbis nagyon nehéz lesz a visszakapaszkodás.

A DAKE és a hozzá csatlakozott szurkolók tárgyaltak már reménybeli jelentős szponzorjelöltekkel. Ezen előzetes tárgyalások és egyeztetések alapján a fenti célokhoz szükséges forrás megszerzése lehetséges. A munkát folytatni kívánjuk, de csak olyan vezetés mellett, amely a jelenlegi levelünkben foglaltakat teljes mértékben vallja és hiszi, és főleg kész áldozatos munkával tenni is érte.

A DAKE tehát tesz és tenni kíván a jövőben is a fenti célokért. Első körben viszont a vezetőségben kell haladéktalanul meglépni a szükséges változtatásokat. A DAKE a következő javaslatot teszi:
A fenti céljaink elérése érdekében irányítási jogot szeretnénk, azaz többségi tulajdonrészt a csapatot működtető Kft-kben. Ezért szeretnénk kérni Pistrui Lászlót, a jelenlegi többségi tulajdonost, akinek nagyon köszönjük az elmúlt évek anyagi segítségét, hogy a DAKE számára adja el jelképes összegért többségi tulajdonrészét. Természetesen a szakmai döntéseket a választott és kinevezett vezetők hoznák, míg a DAKE ellenőrzési joggal bírna. Világos feladat- és hatásköröket határoznánk meg, amelyek biztosítanák a nyugodt munkavégzést. Összességében egy új, modern klub létrehozása a célunk, amely a megfelel a kor követelményeinek. Szándékaink szerint a tulajdonosi jogokat átmenetileg kívánjuk gyakorolni, célunk tőkeerős befektető felkutatása, aki ha megfelelő anyagi és szakmai elképzelésekkel rendelkezik, természetesen jelképes áron megkapja a többségi tulajdonrészt. Amennyiben ilyen kérés nem érkezik felénk, akkor megkezdjük a klub átalakítását olyan rendszer felé haladva, mint az FC Barcelona, ahol gyakorlatilag a törzsszurkolók gyakorolják a tulajdonjogokat. Kérjük Szeged város vezetőit, a választott képviselőket, a jelenlegi szponzorokat, és minden szimpatizánst, hogy álljon a kezdeményezésünk mellé!

Mivel az idő sürget, a szakmai koncepción túl a DAKE személyi javaslatokat, felkéréseket is tesz. A DAKE számára egyértelmű ma már, hogy a vezetői feladatokat ketté kell bontani szakmai illetve manager típusúakra. Az ún. „manageri posztra" Jochen Klenket, nemzetközi kapcsolatrendszerrel bíró, több nyelven beszélő üzletembert, a szakmai székbe pedig Kotormán Attilát kérjük fel, aki lokálpatrióta, 3 diplomája mellett szakedzői képesítéssel is rendelkezik, majd 100-szoros válogatott játékos, hosszú évekig külföldön játszott, tapasztalatokat szerzett, nyelveket beszél és játékos kapcsolatai is széleskörűek. Mindkettejükkel résztelekbe menő egyeztetéseket folytattunk, és a sarokpontokban egyezett a véleményünk. Az sem mellékes, hogy a jelenlegi játékoskeretért (is) felelős edzőnk és Kotormán Attila elképzelései, véleményünk szerint, egybeesnek.

Természetesen nem zárkózunk el attól, hogy további személyekkel, csoportokkal tárgyaljunk, de ezek az emberek csakis olyanok lehetnek, akik nem a csapatból, hanem a csapatért kívánnak élni, valamint a fenti célrendszerrel teljes mértékben azonosulni kívánnak.

Ennek megfelelően – amennyiben nincs más kompetens jelölt – kérjük a klub egyéb szervezeteit, hogy a fenti két személyt támogassák (lehetőleg egyhangú szavazással), és hozzák meg a megfelelő intézkedéseket, hogy az építkezés minél előbb megkezdődhessen.

Mindenkivel együtt kívánunk működni, aki „színvonalas kézilabdát szeretne Szegeden". Egyre többen vagyunk, és egyre többen is leszünk!
Végezetül kérünk minden kézilabdabarátot - a jelenlegi erős bázist, és azokat, akik a közelmúlt eseményei miatt az utóbbi időben távolmaradtak a mérkőzésektől -, hogy ha egyetértenek velünk, mutassuk meg erőnket, és minél többen jelenjünk meg a vasárnapi BL mérkőzésen!
Legyen a jelszó vasárnap: „Szimpátiaszurkolás a szegedi minőségi kézilabda jövőjéért!"

Mindenki kék pólóban, sálban, zászlókkal, dobokkal, egyéb hangkeltő eszközökkel jelenjen meg.  Tűzzön ki kék szalagot az autójára, ruhájára!

Hajrá Pick Szeged!
DAKE és a DAKE-t támogató szurkolók

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. dobi 2010. március 07. 09:38
  „nincs a mai meccsről cikk, a meccs napján?”
 • 24. Yossarian 2010. március 06. 15:01
  „ez az egész egy vicc.”
 • 23. Atipapa 2010. március 05. 22:08
  „Megvan a jegyem!!! YEEE
  Kéékbe, remélem tele lesz a csarnok!
  Mutassa meg a város!”
 • 22. tintásbarns 2010. március 05. 19:20
  „Ne akarjak többnek tünni mint ami vagy. tehát ha szurkoló vagy maradj annak hagyd a profikra a csapat építést.”
 • 21. greg 2010. március 05. 17:55
  „Fatális anarchia az Picknél. A szurkoló szurkoljon. Ennyi vagy menjen fradista színvonalra. Rendbontás azt kész. Komolytalan, mint mikor red bullal leveleztek a veszprémi meg a szegedi drukkerek. Az is vicces volt. :D”
 • 20. csapsziati 2010. március 05. 17:51
  „Ennyi vészmadárt! Ne aggódjatok,ez nem csak egy légből kapott levél,hanem komoly munka is áll a háttérben. Ez nem egy kocsmai italozás közben megírt szösszenet,hanem átgondolt reális alapokon nyugvó kezdeményezés.
  De igazi magyar emberek módjára mindent lefikáztok (tisztelet a kívételnek). Kedden sok minden kiderül,addig meg foglalkozzon mindenki inkább azzal,hogy látható legyen az emberek (szurkolók) támogatása,pl: azzal,hogy kijönnek a vasárnapi meccsre és a rég nem látott "szegedi orszlánbarlangot" újraélesztik!
  HAJRÁ SZEGED,CSAK ELŐRE!!!”
 • 19. TUTI 2010. március 05. 17:47
  „Ja, igazad van, ez csak egy első lépés, de végre meglépték a szurkolok!
  Korábban emlékszem vezetés ellenesek voltak, most is van ilyen íze....:(
  De ez most sokkal jobban elsülhet!

  HAJRA SZEGEDI KEZI! HARJA PICK SZEGED! MAGYAROK...szerbek, romanok”
 • 18. Satnya 2010. március 05. 17:46
  „17.Valahogy így vagyok ezzel én is, Dobó Karcsi, Giricz, Buday.
  Az a tűz amivel az erősebbeket is legyőztük.”
 • 17. gyukolac 2010. március 05. 17:36
  „Amíg a cél mellé nem tűznek ki határidőt, akkor az csak álom vagy vágy marad.
  Pl. szeretnék egy kocsit. Ez vágy.
  De: szeretnék egy piros, VW Golf VI-ost, 2.0 Tdi motorral 2010 május 31-ére. No ez már cél.

  Pénzt kell beletolni, nem is keveset egy alapjaiban újragondolt rendszerbe, nem tárgyalni Attilával, fiúk.
  Egyébként én is szeretném már ismét látni azt a hangulatot, amit még a Bartalos Zoli, Tóth Géza, Lele Ambrus, Tenke Endre, Szabó Sonkáék idejében tapasztaltam kölök koromban.”
 • 16. Boribona 2010. március 05. 17:34
  „perenc, állítólag a Barcelonánál is így van...”
 • 15. xene@freemail.hu 2010. március 05. 16:11
  „<moderálva>

  Pistrui-interjú:
  "- Igaz a hír, miszerint, mint a Santé Kft. többségi tulajdonosa, el kívánja adni a részét, és ezzel együtt nem vesz részt a továbbiakban a Pick Szeged kézilabdacsapatának irányításában?

  - Azt mondtam az elnökségi ülésen, hogy térítésmentesen átadom a részem annak, akit a csapat két legnagyobb támogatója, a város és a Pick Rt., közös egyeztetés alapján megjelöl. Szerintem a legideálisabb a Pick Rt. lenne, mert majd húsz éve jóban-rosszban ott van a kézilabda mögött. Az elnökségben a mandátumom májusban lejár, a továbbiakban nem kívánok részt venni ilyen szinten a munkában."”
 • 14. hamankato 2010. március 05. 15:37
  „Én tudom,hogy jó a szándék,de ez egy vicc!!!!!!
  Ingyen én is szeretném megkapni a többségi tulajdont!!!!
  Utána majd eljátszom mindenkivel ........”
 • 13. pickup 2010. március 05. 15:33
  „Ez a mostanában divatos forradalmárosdi utópia, naivitás és nem utolsósorban baromság”
 • 12. Buksi 2010. március 05. 15:24
  „Támogatom, ha kell anyagilag is!”
 • 11. Zotya100 2010. március 05. 15:00
  „Szép levél, tartalmas is, de szerintem hinni abban, hogy megvalósul, amiket szeretnének, abszolút irreális.
  De akkor is hajrá Pick Szeged!!!!!”
 • 10. TUTI 2010. március 05. 14:28
  „HAJRA DAKE!!!!!!

  HAJRA PICK SZEGED! SZEGEDI KEZILABDA!!!!”
 • 9. perenc 2010. március 05. 14:15
  „ez vicc.mióta van a szurkolóknak beleszolási joga hivatalosan egy egyesület döntéseibe?:D”
 • 8. suzukirobi 2010. március 05. 14:13
  „és foci mikor lesz szegeden?”
 • 7. sadesa01 2010. március 05. 14:00
  „úgyis a mezei lesz a góré! ez már előre le van játszva!!
  Kotormán amúgy nem lenne rossz...”
 • 6. kilo 2010. március 05. 13:55
  „Hajra!

  A MU is reszvenytarsasag, talan nem is rossz gondolat...

  BTW nem az volt a multkor, hogy Pistrui eladta az uzletreszet?”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss Csaba: Camogli

Két héttel ezelőtt lapunk interjút közölt a pályafutását Szegeden kezdő egykori Európa-bajnok,… Tovább olvasom