Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Algyői SK: a semmiből kezdtek építkezni

A Csongrád megyei utánpótlásbázisokat bemutató sorozatunk e heti részében az Algyői SK labdarúgó-szakosztályához látogattunk el.
Két évvel ezelőtt sötét felhők gyülekeztek az Algyői SK felett. Az NB III-ban szereplő felnőttcsapat visszalépett a bajnokságtól, a futball elkezdett vegetálni. A korábbi sikeredző, Takács Zoltán 2010 februárjában tért vissza Algyőre, szakosztályvezetőként kénytelen volt azzal szembesülni, hogy alig van gyerek a különböző utánpótláscsapatokban.

– Serdülőgárdánkat az SZVSE adta, az ifinket kölcsönjátékosokkal töltöttük fel – emlékezett a sportvezető, aki a megyei I. osztályban sikeresen szereplő első csapat trénere is. – 2010 nyarán az ifjúsági együttesünket három labdarúgó alkotta... Innen kellett megkezdeni az építkezést. Elkezdtük járni az iskolákat, benéztünk a játszóterekre, vadásztuk a gyerekeket. Most összesen 80 utánpótláskorú igazolt labdarúgóval rendelkezünk.

Az U7-nek, az U9-nek és az U11-nek a Békéscsaba védője, Makra Zsolt az edzője, mindhárom gárdával a Bozsik-programban vesz részt. Az U16-nak Balogh Norbert, a szintén tizennyolc főt foglalkoztatató U19-nek pedig az egykor az élvonalat is megjárt Hadár Attila az edzője.

Az elmúlt két évben sok gyerek választotta Algyőn a labdarúgást. Fotó: Schmidt Andrea
Az elmúlt két évben sok gyerek választotta Algyőn a labdarúgást.
Fotó: Schmidt Andrea

– Olyan tréneri garnitúrával rendelkezünk, amely nemcsak elméletben tanítja futballozni a srácokat, alkalmazni is tudják a gyakorlatokat – folytatta Takács. – A 16 évesek a Tisza–Maros csoportban az első, a 19 évesek a megyeegyes pontvadászatban a harmadik helyen állnak. De nem az eredményesség a legfontosabb; a létszámnövelés, a korosztályos csapatok kialakítása, valamint az, hogy a nagycsapathoz minél többen csatlakozzanak, elsőbbséget élvez. A mostani keretünkben is például Balogh Ádám, Balogh Norbert, Szabados Csaba, Daróczi László saját nevelésű játékos. Hosszú távú cél, hogy elérjük azt, hogy szinte csak algyői labdarúgó alkossa az együttest.

Ennek teljesüléséhez fontos a bázis szélesítése. A futballpálya mellett található Fehér Ignácz Általános Iskola igazi aranybánya, már most is sok odajáró gyerek kötött barátságot a labdarúgással.

– A feltételeink jónak mondhatók, tudunk sportcsarnokban edzeni, az egyik füves pályánk világítással van felszerelve, de azért egy műfüves pálya még elkelne – jegyezte meg az edző-sportvezető. – Ezt csak pályázati pénzből tudnánk megvalósítani, néhány szponzor segítségével az önkormányzat finanszírozza a labdarúgó-szakosztály teljes működését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kassai ma Eb-pótselejtezőt vezet, hétfőn Szegedre jön

A világ egyik legjobb labdarúgó-játékvezetőjének számít Kassai Viktor, aki a jövő héten Szegedre érkezik. Tovább olvasom