Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Báloznak a mártélyi íjászok

Mártély - Jótékonysági bált szerveznek a mártélyi íjászok, akik a bevételt versenyeztetésre, utánpótlásnevelésre szeretnék felhasználni.
A Mártélyi Terep- és Vadászíjász Sportegyesület a vásárhelyi anyaegyesületből kiválva 2010 decemberében alakult. Közel 30 tagja van. Tavaly tavasszal a Budapesten rendezett Európa- és országos bajnokságon az elnök, Váczi Erika (36) aranyérmet szerzett terem szakágban, barebow kategóriában, és ezzel kvalifikálta magát az ausztriai világbajnokságra, amelyen a 9. helyen zárt. Mindössze 1 pont hiányzott a nyolc közé kerüléshez.

Érmes íjászok. Fotó: DM/DV
Érmes íjászok. Fotó: DM/DV


Az egyesület sportolói a falu tornatermében egy 10 méteres, valamint egy magánház udvarán kialakított 45 méteres lőállásban gyakorolnak. Si-
kerrel: a 2011-es, hatfordulós, 3D-s Grand Prix-sorozat összesítése alapján a miniknél Nagy Richárd a 2., a gyermekeknél Nagy Arnold az 1., Gardi Erik a 2., Bodó Borostyán a 3., az ifjúságiaknál Hízó Ildikó az 1., a felnőtteknél Váczi Erika az 1., Berényi Beáta a 2., Szabó Rózsa az 5., a férfiaknál Oláh Sándor az 5. helyen végzett.

A Mártélyi Terep- és Vadászíjász Sportegyesület életében az anyagiak jelentik a legnagyobb gondot. A tavalyi íjászbállal 300 ezer forintot gyűjtöttek, és remélik, az idei – március 17-én 19 órától rendezik a faluházban – hasonlóan sikeres lesz. A bevételt versenyeztetésre, eszközvásárlásra és utánpótlás-nevelésre fordítják. A támogatóktól, szponzoroktól az anyagiak mellett tárgyi felajánlásokat is elfogadnak – mondta Váczi Erika.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Seres András nagy dobása

Berobbant a hazai diszkoszvetőelitbe Seres András, a Szentesi Maximus Közhasznú Sportegyesület versenyzője. Tovább olvasom