Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 1°C | 8°C Még több cikk.

Berki Krisztián álma a londoni részvétel

Az egyszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Berki Krisztián volt a hétvégi egyetemi és főiskolai tornászbajnokság szegedi döntőjének díszvendége. A sportoló célja egyértelműen a londoni olimpia dobogója.
Három éve, 2008-ban igazságtalanul maradt le a pekingi olimpiáról az akkor már Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián. A lólengés legújabb magyar klasszisa friss vb-ezüstérmesként csak tévén nézhette az ötkarikás játékokat, pedig ha ott lett volna, egyértelműen éremesélyesként indulhatott volna. Csak hát a tornasportban elég furcsa a kvalifikációs rendszer, így hiába volt minden próbálkozás, Berki lemaradt a játékokról.

A végtelenül szerény sportoló szemei előtt már az új cél, a jövő évi londoni olimpia lebeg, ám a feszes felkészülési programjába belefért, hogy a szervezők meghívására a helyszínen nézze végig az egyetemi és főiskolai tornászbajnokság szegedi döntőjét.

– Mázli, hogy el tudtam jönni, mivel az aranyéremmel végződő Eb óta minden hétvégém foglalt volt, két hét múlva pedig már Moszkvában, egy világkupaversenyen indulok – árulta el a tornász. – Fontosnak érzem, hogy minél több hazai eseményen részt vegyek, egyrészt azért, mert szeretek kezet rázni, beszélgetni korábbi és jelenlegi tornásztársaimmal, másrészt pedig azért, mert ha csak egy kicsit is sikerül népszerűsítenem a sportágat, akkor már megérte utazgatnom – mondta.

Berki Krisztián Ondrik Istvánnal, az ismert szegedi főiskolai tanárral is elbeszélgetett.  Fotó: Frank Yvette
Berki Krisztián, egyszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok volt a hétvégi egyetemi és főiskolai tornászbajnokság szegedi döntőjének díszvendége.
 Fotó: Frank Yvette

Az idei világbajnokságot októberben rendezik, ám azt, hogy hol, még nem lehet tudni, mivel az eredeti helyszín, Tokió az ismert természeti katasztrófa miatt visszamondta a rendezést. Berki a vb-n harcolhatja majd ki az ötkarikás indulást, ám ahogy négy éve, ezúttal sem lesz egyszerű dolga.

– A szövetség kvalifikációs rendszere nem igazán kedvez a szerspecialistáknak, így nekem sem. A világbajnokságon nem elég ugyanis dobogóra állnom lovon, emellett még két szeren indulnom kell, és el kell érnem az átlagpontszám 85 százalékát. Ez a két szer várhatóan a nyújtó és az ugrás lesz, de nagy munka vár még rám, hogy teljesítsem a feltételeket. Persze nem ijedek meg a feladattól, ha kell, az egész napomat az edzőteremben töltöm, mert lehet, hogy éppen plusz ötpercnyi gyakorlással érhetem majd el gyermekkori álmomat, az olimpiai indulást, és talán az éremszerzést. Londonban pedig elég lesz majd megint csak lólengésben bizonyítanom – tette hozzá Berki.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíró György: a Dózsa oszlopa volt

Mi lett vele? sorozatunkban (22. rész) a Szegedi Dózsa labdarúgócsapatának 63 éves legendás középső… Tovább olvasom