Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Berta Róbert edző bá!

Mi lett vele? sorozatunkban a Pick Szeged egykori kedvence, Berta Róbert (38) következik. A kétgyermekes családapa továbbra is kézilabdázik, azonban mellette a fallabda lett a fő sportága. Játszik és edzősködik a szegedi Relaxo SE-ben.
„Berta Robi! Berta Robi!" – hányszor, de hányszor hangzott fel ez a rigmus az újszegedi sportcsarnokban a meccseken. Erre mondják: ha annyi ezresünk lenne, mint ahányszor ez felcsendült, akkor gazdagok lennénk.

A szegedi klub saját nevelésű játékosa nagy kedvenc volt, imádta őt a közönség. Nem véletlenül, hiszen tagja volt a 2007-ben bajnoki címet szerzett legendás csapatnak.

– Játszom, kézilabdázom még mindig, az NB II-es Kiskunfélegyháza játékosa vagyok. Csak meccsre járok, a mozgás öröméért csinálom. Jelenleg a harmadik helyen állunk a bajnokságban. Azonban a fallabda kitölti a mindennapjaimat. A Relaxo SE-ben játszom, csapatban a III. osztályban szerepelünk, egyéniben a top százban vagyok az országos ranglistán. Gyerekekkel és felnőttekkel is foglalkozom, a fiatalok között többen versenyszerűen űzik a sportágat. Nagyon élvezem az edzősködést, Kohlrusz Balázzsal közösen irányítjuk a szakmai munkát a klubban – kezdte a beszélgetést az egykori válogatott kézilabdás.

Berta Róbert (balról) tartott edzést Tatainak, Tóthnak és Miklernek Kohlrusszal közösen. Fotó: DM
Berta Róbert (balról) tartott edzést Tatainak, Tóthnak és Miklernek Kohlrusszal közösen. Fotó: DM

A sport mellett a civil életben is megtalálta a számítását. A Gogol utcában vendéglőt működtetett, igaz, ez már a múlt.

– Több lábon állok, ingatlan-bérbeadással foglalkozom, illetve más vállalkozásokban is dolgozom. Amikor csak tudok, akkor a gyermekeimmel vagyok. Botond 9 éves, cselgáncsozik és fallabdázik, Noémi lányom 7 éves, ő is jár cselgáncsra, illetve hiphop táncra. Mindketten szeretnek sportolni, és ezt jó látni. Sokat vagyok a fallabdaklubban, hiszen nemcsak olyan gyerekek járnak edzésre, akik versenyzők szeretnének lenni, hanem olyanok is, akik a játék öröméért űzik a sportágat – folytatta Berta Róbert.

Kedvenc! – így emlegettük a Pick Szeged egykori játékosát. A volt játszótársak közül már kevesen űzik magas szinten a kézilabdát, így kíváncsiak voltunk, hogy kivel tartja a kapcsolatot.

– A barátság sok emberrel megmaradt, Bajusz Sanyival, Vadkerti Attilával és Ilyés Ferivel sűrűn beszélek. A közelmúltban a Békéscsabán edzősködő Avar Gyurival diskuráltam egy jót. Meccsre ritkán jutok el, azonban a két gyermekem, Botond és Noémi ki nem hagyná a MOL-Pick Szeged hazai találkozóit, ők ott vannak mindig, a csapat nagy szurkolói – fejezte be a beszélgetést Berta Róbert. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teke: Szívós csapat a Zapreąic

Az utóbbi évek talán legnehezebb feladata előtt áll a Szegedi TE férfi tekecsapata. Tovább olvasom