Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Cs. Tóth Zoltán úgy érzi, hogy becsapta a magyar válogatott

Hét éven át dolgozott a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád megyei koordinátoraként Cs. Tóth Zoltán, aki most, miután leváltották, élvezi, hogy több ideje jut a családjára. Mi lett vele? rovatunk újabb főszereplője a hollandiai válogatottmeccsel kapcsolatban úgy érzi, becsapták.
Az MLSZ megyei koordinátora volt 2006 óta Cs. Tóth Zoltán (43). A munkája a Bozsik- programhoz kötődött: az egyesületi és az intézményi rendszert működtette, kommunikálta, illetve a megye és a régió válogatott játékosainak az útját, a felfelé áramlását szervezte és irányította.

– Az akkori CSLSZ-elnöknél, Talpai Jánosnál kezdtem el ezt a munkát még hét évvel ezelőtt, és azt gondolom, nem voltak elégedetlenek velem. Úgy fogom fel, mintha egy kispadon ültem volna: ha egy edző egy csapat élén hét évet eltölt, amely most az MLSZ kispadja volt, az már jónak mondható. Nem volt hiábavaló ez a hét év, hiszen sok mindenben előreléptünk, igaz, van még bőven tennivaló. Pozitív változások történtek a magyar futballban, hiszen tele vannak a szertárak, épülnek a stadionok, de az emberek gondolkodását, a morált, a mentalitást sokkal hosszabb idő megváltoztatni. Őszintén? Meglepett a döntés, viszont meg is értem, hiszen a megyei futball az ország futballtérképén nincs az élbolyban, és ebben megvan az én felelősségem is. Ebben a megyében sokkal több a potenciál, mint amit eddig elért – nyilatkozta Cs. Tóth Zoltán.

Szívesen jótékonykodik: Cs. Tóth Zoltán (balról a harmadik) az ülőröplabdás gyerekek közt. Fotó: Frank Yvette
Szívesen jótékonykodik: Cs. Tóth Zoltán (balról a harmadik) az ülőröplabdás gyerekek közt.
Fotó: Frank Yvette

A szakember nem szakadt el a futballtól.

– A fiam a Tisza Volán 2003-as korosztályának játékosa, Dóra János az edzője, az ő meccseit rendre látogatom. Ezenkívül képben vagyok a magyar futballal is, így például láttam az 1–8-at is. Megértem a szurkolók elkeseredését, a szakvezetők hozzáállását. Fel vagyok háborodva, úgy érzem, hogy becsaptak, bár lehet, hogy tényleg ekkora a különbség a két ország futballja között. Azt kívánom, hogy a hétköznapi emberek itthon olyan országban éljenek, amelyben a magyar futballválogatott veresége a legnagyobb probléma – vélte a szakember.

Nagy kérdés, vajon a nagy nyüzsgés, a mindennapi munka mennyire hiányzik majd Cs. Tóthnak, aki nem hátrál meg, ha jótékonykodásra kérik. Jó példa erre a Csakazért SE ülőröplabda-csapata, amelyet egy teljes szereléssel ajándékozott meg.

– Most inkább másba fektetem az energiámat. Többet szeretnék a családommal, így a kislányommal és a kisfiammal lenni. Jólesik ez a szünet, és lehet, hogy eljön az idő, amikor hiányzik majd, de egyelőre teljes az életem a mindennapi futball nélkül is. Hogy mire vagyok igazán büszke? Például rendszeresen felbukkannak tehetségek, de a megye megtartó ereje egyenlő a nullával. És addig, amíg nincs csúcscsapat, és ez egy NB I-es alakulatot jelentene, valamint stadion, addig nem is várható más. Megtaláltam azokat a futball iránt abszolút elkötelezett embereket, akiknek a személyes hozzáállásán nagyon sok múlik. Ám ők sincsenek elegen. Remélem, a magyar labdarúgás a problémák ellenére rövid időn belül olyan szintre ér, hogy igenis élvezhető és érezhető lesz a változás, amelyből a mi gyerekeink profitálhatnak. Nélkülük ugyanis nincs jövő – tette hozzá végül Cs. Tóth.

Olvasóink írták

 • 5. zapi 2013. október 16. 22:12
  „4-nek
  Tudomásom szerint tanárkodik.
  És gyerek focistákat nevel.
  Biztos azért játszik az Austria Wien a BL csoprtkörében,mert magyar edzője van,ugye?
  Szégyellje magát mindenki,aki nevét adta a futballhoz az utóbbi 5 évben,ha ilyen sikeres a Csongrád megyei NB-s foci.
  Vagy olyan nincs is?
  Akkor miről beszélsz?”
 • 4. MW2012 2013. október 15. 15:21
  „Ja, ja ez jó példa volt!
  Ő az aki, osztrák tartományi harmadosztályú csapatoknál kamatoztatja rendkívüli tudását. Rá nagy szükség lenne itthon...hiszen Ausztriában is igaz, hogy vakok között félszemű a király! Hagyjuk má´ !!”
 • 3. vespa50 2013. október 15. 13:24
  „Ne adjátok fel a reményt !
  Gyűjtsétek a pénzt,hiszen úgyis abból lesz első osztályú focista,meg válogatott,aki valakinek a valakije,vagy van elég pénze fizetni az akadémiák "képzéseit".
  Javaslom megkérdezni,mi a véleménye a magyar fociról a Kisistók Andrást,ő már vagy 15 éve kinn él Ausztriában.
  Vajon visszajönne-e?
  Beosztottként egy ilyen "sikeres" koordinátor kezei alá?”
 • 2. MW2012 2013. október 15. 10:43
  „Zoli, ne add fel, a magyar labdarúgásnak szüksége van (lesz) olyan foci-őrültekre, amilyen te vagy!!!”
 • 1. geza 2013. október 15. 10:30
  „http://sportgeza.hu/futball/2013/10/14/a_belterjesseg_fogja_megolni_a_magyar_futballt/

  Szalai László, az edzőképzés új vezetője elhűlve számolt be arról, hogy miként kaphattak úgy képesítést utánpótlással foglalkozó, de suksükölő edzők, hogy azt sem vizsgálták, milyen a viszonyuk a gyerekkel, és a gyerekeknek szánt edzést felnőtteknek, a társaiknak tartották.

  A felcsúti Puskás Akadémián dolgozó portugál Manuel többször is szóvá tette, hogy a gyerekek lábtartása rossz, amire egy ottani magyar edző, Dajka László azzal válaszolt, hogy genetikailag nem alkalmasak a magyar gyerekek. Kiragadott a példa, és sokan vannak ezzel így, ők ugyanúgy futballból élnek továbbra is.

  És hát a korábbi edzőképzést irányító Mezey György is felmentette társait, szerinte ennyi gyerekből, amennyien Magyarországon focizni akarnak, nem lehet sztárt nevelni, holott a számok mást igazolnak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tornadó Team: mindent megnyertek

Hét arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárt a Szegeden megrendezett felnőtt gyorsasági görkorcsolya országos bajnokságon a Tornádó Team. Tovább olvasom