Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Csúcsboksz Szegeden

A női szakosztályok között az első, míg az összesített klubrangsorban az előkelő nyolcadik helyen végzett a Szeged BC ökölvívó-szakosztálya.
Szalkai elismerése

A Magyar Ökölvívó-szövetség megtartotta szokásos éves bokszbálját, amelyen a 2013-as teljesítményeket is elismerték. Az eseményen a Hódmezővásárhelyi BC vezetőedzője, Szalkai László a MÖSZ elnökségének döntése alapján megkapta a Magyar Ökölvívásért Díjat.

1. Szeged BC, 2. KSI, 3. Vecsés, 4. Ring BC Kaposvár, 5. Baja, 6. Pécsi VSK. Ez a sorrend alakult ki a 2013-as eredmények alapján a 41 női ökölvívóklub, -szakosztály között. A Szeged BC-ben zajló munkát tökéletesen jellemzi a fenti sorrend, sőt ha idevesszük a 67 magyar egyesület összesített rangsorát, amelyben a férfiak/fiúk és a nők/lányok minden korosztálya benne van, és amelyben nyolcadik helyen zárt a klub, akkor tényleg elismerésre méltó az éves produkció.

– A nyári európai uniós bajnokságon Nagy Bianka első, míg Dudás Daniella a junioroknál harmadik lett, mindez olimpiai értékelésű volt. Ezenkívül a magyar bajnokságon Nagy Bianka, Dudás és Gál Mónika révén három arany-, Kovács Ildikó és Ocskó Anna révén pedig ezüstérmet szereztünk, ezek alapján alakult úgy, hogy első helyen végzett a szakosztályunk. Nem ez az első klubelsőségünk, hiszen a női boksz magyarországi felvirágzásakor akadt, hogy négy-öt aranyat is szereztünk a Szalma Zsuzsi, Szuknai Zsuzsi, Szűcs Veronika, Balázs Éva alkotta hét-nyolc fős csapat révén az ob-n, ám akkor még nem olimpiai sportág volt a boksz. Azóta 2013 az első év, amikor a rangsor első helyét csíptük meg – mondta Gál László, a Szeged BC edzője, akinek Fogas Tamás sokat segít.

Bajnoki érmesek. Ocskó Anna (balról), Kovács Ildikó, Dudás Daniella, Nagy Bianka, Gál László edző és Gál Mónika. Fotó: DM/DV
Bajnoki érmesek. Ocskó Anna (balról), Kovács Ildikó, Dudás Daniella, Nagy Bianka, Gál László edző és Gál Mónika. Fotó: DM/DV

Megyeiek a rangsorban

A szövetség ranglistáján a Szeged BC mellett az alábbi helyezéseket érték el a Csongrád megyei klubok, nők (41 egyesület): 1. Szeged BC, 24. Boxvilág ÖSE Szeged, 35. Hódmezővásárhelyi BC, 36. Szentesi Kinizsi. Összesített (67 egyesület): 8. Szeged BC, 40. Hódmezővásárhelyi BC, 45. Algyő, 48. Boxvilág ÖSE Szeged, 60. Szentesi Kinizsi.

Amíg beszélgettünk a trénerrel, addig a Szeged BC kiválósága, Nagy Bianka két társával együtt keményen végezte a tréner által előírt mozgáskoordinációs gyakorlatokat – lesz feladata idén is a bajnok öklözőnek.

– Biankára májusban Európa-, később pedig a világbajnokság vár. Szeretném, ha erősödne, hiszen az olimpiai súlycsoport a 75 kilogramm, míg ő a 64 kg-ban versenyez. Kétszer nyert már uniós bajnokságot, és legyőzte például azt a brit Savannah Marshallt, aki a 75 kg-ban megnyerte az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot. A riói olimpia még messze van, arra ebben az évben még nem kell gondolnunk – vélte Gál László, aki még megjegyezte: rengeteg tanítvánnyal dolgozik, akik rendkívül lelkesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezüstös grapplinges fiatalok

Az idénynyitó nagysápi grappling (földharc) versenyen, a Gordius Inox-kupán – amely egyben a válogatóversenyek első állomása az ukrajnai Eb-re – az SZTE-EHÖK SE harcosai no gi kategóriában indultak. Tovább olvasom