Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Dicshimnusz a felszelt zalaihoz

Hatalmas izgalmak közepette megőrizte veretlenségét a férfi teke szuperligában a GabonaTransz-Szeged, amely az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a nagy rivális Zalaegerszeget győzte le.
Csapatmunka. Ez a szó jutott eszünkbe, amikor a GabonaTransz-Szeged Zalaegerszeg elleni bajnoki mérkőzése után a Tisza-partiak teljesítményét értékeltük. Mert enélkül ezt a zalai gárdát nem lehetett volna legyőzni. Minden játékos, de hozzátehetjük, hogy a teljes stáb hozzájárult ahhoz, hogy a GabonaTransz 5:3-ra felülmúlta a bajnoki címért zajló csatában a nagy riválisát.

Kezdődött ott, hogy az első párban Kakuk Levente és Kiss Zsolt gyengén játszott. Előfordul az ilyen – mondhatjuk. És ez így van. De arra senki sem számított, hogy kettejük mérsékelt teljesítménye 0:2-t és 109 fa hátrányt jelent majd a házigazdának.

– Hú, de nehéz lesz. Talán lehetetlen is – jegyezték meg többen is a meccs első harmada után. A fergeteges hangulatot teremtő – legyen szó vendég és hazai drukkerről –, kétszáz fős nézőseregben ekkor nem sokan fogadtak volna a Szeged győzelmére. De hazai szemszögből szerencsére az események úgy alakultak, mint a mesében: minden jó, ha jó a vége.

Karsai László a szegedi hősök közé tartozott. Fotó: Schmidt Andrea
Karsai László a szegedi hősök közé tartozott.
Fotó: Schmidt Andrea

Mert ekkor jött elő az a bizonyos csapatmunka. Kakuk például a hangjával, a rigmusaival tett hozzá Karsai László és Fekete László parádéjához, egyúttal az egyenlítéshez. Kiss Zs. nyugodt tanácsai is több fát értek a második duónak. Majd a hajrában következett Földesi Zsolt és Kiss Norbert, akik a GabonaTransz-Szeged teljes stábja – elnöktől a gyúró(ko)n át az orvosig, a tartalékokig és az ifikig – és a zengő, zúgó közönség előtt meghozták az olyannyira várt sikert.

Már a meccs eddigi szakaszáról is felsőfokban beszéltünk, ám az izgalom ekkor hágott igazán a tetőfokára. Dobásról dobásra, fáról fára csökkent a vendégek előnye, és a kijelzőn egyszer csak az látszódott: vezet a Szeged! Bár Kiss N. a csapatpontot kilencven dobást követően elvesztette, ám az utolsó harmincban több mint húsz fával verte ellenfelét – mi ez, ha nem csapatérdek? Földesi pedig szinte extázisban tette a dolgát – kiválóan!

Dicshimnusz? Igen, de ez nem túlzás: a meccs kapcsán a GabonaTransz-Szeged olyat produkált, amiért megérdemli.

Jegyzőkönyv

Gabona-Transz-Szeged–Zalaegerszeg 5:3 (3727–3703)

Párok: Kakuk–Boanta 0:1 (1:3, 597–613), Kiss Zs.–Kiss T. 0:1 (1:3, 593–686), Karsai L.–Fehér L. (csere: Németh) 1:0 (3:1, 621–592), Fekete–Farkas 1:0 (4:0, 640:583), Földesi–Nemes 1:0 (2,5:1,5, 624–596), Kiss N.–Fehér Z. 0:1 (1,5:2,5, 652–633).

Olvasóink írták

  • 1. szegedix 2008. december 01. 10:21
    „Gratulálunk! Igazi helytállás volt! További szép sikereket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főiskolai világbajnoki ezüstérem súlyemelésben

Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője a görögországi Komotiniben rendezett egyetemi és… Tovább olvasom