Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Fábián László: Megvalósítható az új szegedi fedett uszoda

A szegedi közgyűlés ifjúsági és sportbizottsága, valamint a városi sporttanács meghívására tartott sportfórumot Szegeden, a városháza házasságkötő termében Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója – az előadáson körülbelül harmincan jelentek meg.
Az 1988-as szöuli olimpián csapatban aranyérmet szerző, világ- és Európa-bajnok öttusázó a MOB sportfinanszírozásban betöltött szerepére világított rá.

Az egyik szervező, Kónya Sándor, a Városi Sporttanács elnöke elmondta, azért szervezték a fórumot, mert több szegedi egyesület is szeretett volna tájékoztatást kapni a MOB működéséről. Ehhez kapcsolódott a másik házigazda, Bohács Zsolt országgyűlési képviselő, az országgyűlés sportbizottságának elnöke, aki kiemelte, miután 2020-ig 135 milliárd forint állami támogatást kap 16 kiemelt sportág a kidolgozott programokra, különösen fontos ismerni a finanszírozási rendszert.

Fábián László ismertette a MOB felépítését, kihangsúlyozva, a vezetésben főleg olimpiai bajnokok találhatók – rajta kívül ilyen Borkai Zsolt elnök és Szabó Bence főtitkár is. Beszélt a szervezet kiemelt edzőket segítő új programjáról, amelyben 148 szakember érintett, valamint az utánpótlás-nevelésről, -gondozásról. Utóbbi sikerét jelzi, hogy a londoni olimpián szereplő és érmet szerző magyar sportolók hetven százaléka részt vett valamilyen MOB-hoz köthető utánpótlásprogramban.

– Nem csak az a fontos, hogy a következő olimpián 10-12 aranyérmet nyerjünk, persze ez egy szép álom. Az a lényeg, hogy olyan utánpótlásképzésbe kezdtünk, amelyben a gyermekek megismerkednek a sporttal, megszeretik azt, az életük részévé válik, így pedig egy sportos és egészséges generáció nőhet fel. Ennek köszönhetően a sportba befektetett forintok hamar meg is térülnek más területeken – fogalmazott, majd beszélt a kiemelt sportágak fejlesztésére fordítható keretről is.

– A vízilabda magyar kupa szolnoki döntője során több szegedi szurkoló is megkérdezte tőlem, mikor lesz új uszoda a városban. Azt gondolom, ebből a keretből lesz megvalósítható az új szegedi fedett uszoda is – fogalmazott, majd hozzátette: a magyar sport ekkora támogatást még soha nem kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó hétvége a Kék Mókuson

Elkészült a szegedi Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna utolsó hétvégéjének programja. Tovább olvasom