Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Fiatalokkal Racicében

Öt szegedi utazhat a csehországi Racicében péntektől vasárnapig tartó kajakos, kenus sík vízi Európa-bajnokságra. Sík Márton szakmai igazgató egy, esetleg két érmet vár tőlük.
Horváth Alexandra, Birkás Balázs, Császár Gergely, Nádas Bence, Szabó Gábor.

Öt fiatal EDF DÉMÁSZ-Szeged-versenyző, aki megkapja a lehetőséget a bizonyításra a felnőttek között is. Van, aki fiatalsága ellenére rutinosnak számít a mezőnyben (például Horváth), akad, aki már átesett a tűzkeresztségen (például Szabó), és van, aki viszont nemzetközi viadalon most mutatkozik be ebben a korcsoportban (például Birkás).

A közös pont az ő pályafutásukban a csehországi Racice, ahol péntektől vasárnapig tart a kajakosok, kenusok Európa- bajnoksága. A felnőttválogatott-edző, Storcz Botond határozott elve, hogy a fiatal tehetségeket is tűzben kell tartani, ezért erre az eseményre ennek szellemében jelölte ki a keretét.

Indulás előtt a szegediek. Császár Gergely (balról), Birkás Balázs, Horváth Alexandra és Szabó Gábor, hiányzik Nádas Bence. Fotó: Kuklis István
Indulás előtt a szegediek. Császár Gergely (balról), Birkás Balázs, Horváth Alexandra és Szabó Gábor, hiányzik Nádas Bence. Fotó: Kuklis István

– Végignézve a nevezéseket igen komoly egységek lesznek ezen az Eb-n, azaz nem szorul háttérbe az európai játékok megjelenésével sem ez az esemény. Birkáséknak nagyon kemény dolguk lesz, Szabóék nem az eredeti számukban indulnak, így ha a 4–7. helyen érnek célba, az már szép eredmény. Horváthéknak valamit mutatniuk kell, hiszen minőségi egység, Császárék esélyesek a dobogóra, ahogy Nádasék és a női négyes is. Akkor leszek boldog, ha ez a csapat egy-két érmet összehoz, de nagyon a szezon elején vagyunk még – nyilatkozta Sík Márton, a szegediek szakmai igazgatója.

Az esemény fináléit a Duna tévé élőben adja szombaton 8.50-től, vasárnap szintén 8.50-től (ekkor a stúdióban az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila lesz az egyik beszélgetőpartnere a műsorvezetőnek, Szőke Viktóriának), majd 11.50-től.

Az Eb programja
Sík vízi kajak-kenu Európa-bajnokság, Racice (Csehország), péntek, 8 órától: 1000 méteres előfutamok, közte női K4 500 méteres előfutamok; 10.20-tól: parakenufutamok; 13.05-től: 500 méteres előfutamok, közte férfi K4 1000 méteres előfutamok; 15.30-tól: 1000 méteres középfutamok; 16.58-tól: 500 méteres középfutamok.
Szombat, 9.05-től: 1000 méteres A döntők; 13.05-től: 200 méteres előfutamok; 14.45-től: 200 méteres középfutamok.
Vasárnap, 9.05-től: 500 méteres A döntők; 12.05-től: 200 méteres
A döntők; 14.37-től: 5000 méteres döntők.
A szegedi érdekeltségű számok, K4 500 m: Horváth A., Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita, Szabó Ágnes (utóbbi hárman az UTE versenyzői); K2 200 m: Birkás Balázs, Balaska Márk (utóbbi Vác); K4 1000 m: Császár Gergely, Noé Bálint, Noé Miklós, Ilyés Róbert (utóbbi három Budapest Honvéd); K2 500 m: Nádas Bence, Hérics Dávid (utóbbi Győr); C2 500 m: Szabó Gábor, Bodonyi András (utóbbi Diósgyőr).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roadshow Szegeden

Holnap a Hunyadi téri Dózsa-pályán a Magyarországon jelentős névvel bíró Football Factor sportszerforgalmazó, valamint a Szeged 2011 és a Rendőr TE közös szervezésében roadshow-t tartanak – ahogy az ország jelentős akadémiáin is. Tovább olvasom