Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Finn, kazah, román ellenfél

Az EYBL elnevezésű nemzetközi kupasorozatban vesz részt mától vasárnapig a Szedeák U16-os kosárlabdacsapata. Antal András együttesére finn, kazah és román ellenfél is vár a szolnoki tornán.
Tizenheten

A szegediek kerete: Balogh Szilárd, Banda Milán, Bindics Boldizsár, Cservák Balázs, 
Gardi Ádám, Halápi Bence, Kass Ferenc, Kereszty Loránd, Lakatos Attila, Meleg Gergő, 
Patkós Ádám, Pinnyei Márton, Polányi Kristóf, Sonkodi Ádám, Szabó Attila, Szatmári Zsombor, Varga Ákos.
EYBL, azaz European Youth Basketball League. Ez a neve annak a fiatal kosárlabdázóknak kiírt sorozatnak, amely a legrangosabbnak számít Európában a FIBA Europe által is elismertek közül. A hivatalos honlap szerint 26 ország képviselteti magát a ligában, amelynek idén közép-európai régiós küzdelmei is vannak. Itt indult el a Szedeák U16-os csapata, mától vasárnapig négy mér- kőzés vár rájuk Szolnokon.

– Októberben volt az első kör, akkor egy győzelem mellett háromszor kikaptunk. A pécsi Rátgéber Akadémiát vertük 74–48-ra, a szlovák Povazska Bystricától, a szerb KK Flashtől, valamint a Szolnoki Olajtól vereséget szenvedtünk. A második körben nem a továbbjutásért kell versengenünk, arra nincs esély, viszont a játékosok fel tudják mérni, hol tartanak, mire képesek más kosárlabda-kultúrák ellen – mondta lapunknak Simándi Áprád, a Szedeák utánpótlásának szakmai vezetője.

A csapat edzője Antal András, akivel vezetik a kiemelt magyar bajnokság Keleti régióját, a keretből ketten, Varga Ákos és Meleg Gergő  az U16-os válogatottba is meghívást kaptak.
 
Antal András (az álló sor bal szélén), Simándi Árpád (a jobb szélen) és a Szedeák U16-os csapata.
Antal András (az álló sor bal szélén), Simándi Árpád (a jobb szélen) és a Szedeák U16-os csapata.

– Ez az első alkalom, hogy a Szedeák nemzetközi sorozatban szerepel. Tornákon már több csapatunk indult, az EYBL-hez hasonló porondon viszont nem. A csapat ma délelőtt utazik, és délután már meccset játszik – tette hozzá Simándi.

A Szedeákra ma 16 órától a finn BC MuKi vár, holnap 11.30-tól a kazah BC Barsy ellen játszanak, míg vasárnap előbb 9-től a román CS U-BT Cluj-Napoca, majd 15 órától a székesfehérvári Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia lesz az ellenfél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulni és futballozni

Tanulni és futballozni
A szegedi származású labdarúgó, az USA-ban egyetemista Militár Iván (23) bő egy hónapot tölthetett itthon, és ezalatt edzett a SZEOL-nál és Békéscsabán is, ám az első számú célja az amerikai Major League Soccer, előtte pedig a draft. Tovább olvasom