Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Forr a víz a búvárúszóknál

Szeged - Teljes intenzitással tréningeznek a Szegedi Muréna Búvár- és Úszóklub versenyzői. Kanyó Dénes irányításával az egy hét múlva Hódmezővásárhelyen kezdődő országos bajnokságra szeretnének minél jobb formába lendülni.
Még mennyit ússzunk? – lép Kanyó Dénes edző elé egy fiatal kislány az újszegedi sportuszoda partján. „Hatszáz gyors, minden oldalt fejes, de legyen kemény!" – érkezik a válasz a mestertől, a világbajnok búvárúszótól.

– Közel 150 a létszámunk. Van, hogy megtelik a három pályánk. Csúcsra járunk! Mindig kiemelem: ideális feltételek között dolgozhatunk, ezért köszönet jár a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek. Ez pedig fontos feltétele a munkának.

A gyerekek „nyomják" a hosszakat, közben akad közöttük, aki a fejesugrást gyakorolja a rajtkövön, kérdez, hogy mit nem csinál jól.

– Nagyon jó érzés ezt látni, hogy ennyien jönnek hozzánk, ők a legkisebbek, van köztük 5 éves is. Persze nem mindenkiből lesz búvárúszó, de sportol, mozog egy jó csapatban, közösségben. Ez is fontos, van, aki zárásig marad, ugrál a tréning végén a medencébe – folytatja a beszélgetést a világcsúcstartó Kanyó.

Kanyó Dénes elégedett a hozzáállással.
Kanyó Dénes elégedett a hozzáállással.

Érj át! – távúszás

Ma rendezik meg az Érj át! távúszást a Maty-éren a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezésében.  Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 versenysorozat újabb állomásán két táv közül választhatnak az indulók. A kis táv 2000 méter (szintidő: 1 óra 15 perc),  a nagy táv 4000 méter (szintidő: 2 óra 40 perc). Nevezni a helyszínen, a céltoronyban lehet 8.30-tól. 9 órakor lesz a rajt, az úszók 10.50-ig indulhatnak el teljesíteni a választott távot. 11 órakor pedig a hosszútávúszó ob mezőnye startol el.

– Egy hét múlva országos bajnokság lesz Vásárhelyen, Dimák Dávidnak leginkább fontos ez, neki kell még kiharcolnia a felnőtt Eb-n való részvételt.

A felnőttek az Európa-bajnokságra, a juniorok a világbajnokságra készülnek.
– Érmeket várok mindkét eseményen. Kosara Géza, Ladányi Réka, Szovics Kata a grazi vébén ügyeskedhet, Debreczeni Hajnalka és jómagam pedig az Eb-n szeretnénk emlékezetes produkcióval előrukkolni. Nagyon bízom Dimák Dávidban is, ő már a tanulásban is bizonyította, hogy képes a nagy eredményre, reménykedem, hogy tanítványom kiharcolja a Eb-szereplést.

A gyerekek közben végeztek. Leúszták a 600 métert. „Jó! Ennyi! – szólt Kanyó a fiatalokhoz. „De még maradhatunk a medencében?" – jött a kérdés. „Persze, ha nem vagytok fáradtak!" „Mi?" – és közben már a rajtkőről repültek a kis búvárúszók a vízbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Douchev-Janicsék döntőben K2 500 méteren az Eb-n

Sikeres rajtot vettek a magyarok a Zágrábban megkezdődött kajak-kenu Eb-n: a nyitónapon tíz számban az előfutamból egyből a döntőbe kvalifikálták magukat. Tovább olvasom