Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Frantisek Sulc elköszönt - interjú

Frantisek (minden drukker Ferónak szólította) Sulc távozik a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától. A szlovák légiós három és fél évet szerepelt a kétszeres magyar bajnok csapatban. A közönség legnagyobb kedvence volt. Minden idők legeredményesebb szegedi BL-gólszerzője, 205 találatot jegyzett a topsorozatban, és ő tartja a klubcsúcsot is, a Minszk ellen 17 (!) gólt szerzett. A Katarba (Lekhwiya Sport Club) igazoló játékossal beszélgettünk.
– Miért távozik?

– Nem titok, amióta Szegeden játszom, mindig voltak ajánlataim, kerestek más csapatok is. Eddig nemet mondtam, most azonban jött egy kedvező ajánlat, amit nem akartam visszautasítani. Katarba hívtak, másfél éves szerződést ajánlottak. A Pick vezetése korrekt volt, igaz, őket is meglepte a kérésem, hogy engedjenek el. Szerencsére partnerek voltak, így a hét végén már az új állomáshelyemen jelentkezhetem.

– Furcsa világba csöppen, az biztos, nem lesz nehéz itt hagyni Szegedet?

– De, mindenképpen fájó a búcsú. Azonban a pályafutásom vége felé járok. Csodás volt az a három és fél év, amit a Pickben töltöttem. Életem legjobb csapata volt, amelyben szerepelhettem. Ezt sohasem feledem. A szurkolókat, a vezetőket, a csapattársakat sem.

Frantisek Sulc elköszönt a Pick Szeged csapatától. Fotó: Karnok Csaba

– Tegyük fel, ha húsz év múlva bekopogok a szlovákiai darts-
klubjába, és kérek egy Gambrinust, majd azt kérdezem, hogyan emlékszik a szegedi időszakra, akkor mit válaszol?

– Órákat mesélnék. Arról az atmoszféráról, ami az újszegedi sportcsarnokot jellemezte. A győzelmekről, a gólokról, az ünneplésről és a csodaszép városról. A közönségről, amelynek hihetetlen nagy ereje van, a korrekt vezetőkről és a remek társakról, és még arról, hogy Matteo fiam itt született. Mindig is ezer szállal kötődőm majd Szegedhez, a szívem örökre a Pick Szegedé marad.

– Nem vitás, ikonjává vált a klubnak. 205 góljával a Pick Szeged BL-góllistáját vezeti. Csúcstartó abban is, hogy 17 gólt szerzett egy meccsen az európai topsorozatban. Erre igazán büszke lehet!

– Az is vagyok! De ez a csapat érdeme, mert egy kiváló közösségben kézilabdázhattam. Persze jó volt gólt szerezni, hiszen ez felemelő érzés, de ezt együtt, közösen értük el. Annak különösen örülök, hogy mindig sikerült teljesíteni a kitűzött célt.

Frantisek Sulc búcsúzott a szurkolóktól a Délmagyarország Eb Szurkolói Klubban. Fotó: Frank Yvette (galéria)

– Mikor utazik? A családja is követi?

– Jön velem a feleségem és a kisfiam is. Így azért könnyebb lesz, hiszen egy teljesen új környezetbe, kultúrába kerülök. Februárban kezdődik a bajnokság, bízom benne, hogy sikerül gyorsan felvennem a ritmust. Még egyszer szeretnék mindent megköszönni és elbúcsúzni szeretett közönségemtől, a Pick Szeged szurkolótáborától.

Nikola Prce érkezik

– Bennünket is váratlanul ért Sulc bejelentése, de elfogadtuk az indokait, így elengedtük őt. Sokat tett a Pick Szegedért, egy igazi példakép volt. Mindent köszönünk neki, egy nagyszerű sportembert ismerhettünk meg benne. Az élet nem áll meg, lépnünk kellett, így az idény végéig szerződtettük a helyére Nikola Prcét. A bosnyák válogatott átlövő 33 éves, 200 centiméter magas. A világbajnoki selejtezőkön játszott hazája válogatottjában. Az ősszel Németországban szerepelt, jelenleg szabadon igazolható volt. Nagyon bízunk benne, hogy gyorsan megy majd neki a beilleszkedés, rutinjával pedig hasznos tagja lesz a csapatnak – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

Nikola Prce az 1997/1998-as idényben játszott Zágrábban, majd a Metkovicban, ezután 2001-től 2006-ig a Ljubuskiban. Érdekesség, hogy a Pick ellen kétszer is csatázott (a 2005/2006-os BL-idényben)
a BL-ben, Szegeden a 33–22-re elveszített meccsen 3 gólt szerzett, míg a 23–22-re megnyert meccsen négyszer vette be a magyar kaput. Szerepelt Ausztriában (Bregenz), majd a spanyol Leónban (2009/2010). Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője innen ismeri az átlövőt. A Ljubuskiban a veszprémi Terzic, a Metkovicban az egykori magyar válogatott Zsigmond György, a Leónban pedig a veszprémi Alilovic is a csapattársa volt. Nikola Prce csütörtöktől már a Pick Szeged együttesével készül, szerdán a kötelező orvosi vizsgálaton esik át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komáromi a baloldal szentesi jelöltje

A 3-as számú választókerületben Komáromi Zoltán a baloldal jelöltje, az összefogáshoz a Demokratikus Koalíció is csatlakozott. Tovább olvasom