Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Generációváltás a HPQ-nál

Ahogy más együtteseknél, úgy a HPQ-Szeged extraligás férfi röplabdacsapatánál is folyamatosan zajlik a generációváltás. Az idősebbek rutinját nem elhanyagolva kíván egyre nagyobb szerepet adni a feltörekvő fiataloknak Mészáros Péter edző.
Augusztus 2-án kezdte meg a szeptember 24-én rajtoló új idényre a felkészülést a HPQ- Szeged extraligás férfi röplabdacsapata. Az előző évad hetedikje délelőttönként az újszegedi ligetben gyűjt erőt.
– Főleg a fiatalok vesznek részt ezeken a foglalkozásokon – közölte a 43 esztendős szakember, Mészáros Péter, aki korának egyik legjobb magyar játékosának számított.

– Tegnap például nyújtás, lazítás, has- és hátizomfejlesztő gyakorlatok követték egymást, de a srácok a futást sem úszták meg: a 8×100 méternek kétszer vágtak neki.

Bitó (6) és Babanyecz összhangjához sokat kell edzene. Fotó: Schmidt Andrea
Bitó (6) és Babanyecz összhangjához sokat kell edzene.
Fotó: Schmidt Andrea

A keret a délutáni edzésen válik teljessé, azokon már az idősebbek – azok, akik munkahelyi elfoglaltság miatt délelőtt nem tudnak részt venni – is jelen vannak.

Alakul a keret

A HPQ-Szeged keretének edzéseit 16 játékos látogatja. A névsor: Csányi Dániel, Oltványi Olivér, Bitó Attila, Babanyecz Roland, Bondor Tamás, Filius István, Strezeneczki Gyula, Posztós Bendegúz, Gyuris Attila, Csányi Roland, Csíkos Gábor (műtét előtt áll), Szathmári Máté, Stoica Flórián, Tóth István, Makhult Zoltán, Nacsa Gábor (csapatot keres a Bundesligában, ha nem talál, nem elképzelhetetlen, hogy a HPQ-ban folytatja). A kaposvári Bánhegyi István sorsa még nem dőlt el.

– Az újszegedi sportcsarnokban már természetesen a labdáé a főszerep, elsősorban egyéni képzés szerepel a programban. Ezeket árgus szemekkel figyelem, az edzések minden pillanatát igyekszem felhasználni arra, hogy megtaláljam mindenkinek azt a pozíciót, amelyben a legtöbbet képes kihozni magából. A beszélgetéseket sem hanyagolom el, meg kell ismernem minden játékosomat, hiszen a célom egyértelmű: a szeptember 24-i bajnoki rajtra a legütőképesebb gárdát kiállítani. A fiataloknak egyre nagyobb szerepet szánok, de az ő fejlődésükre is pozitív hatással lehet, ha a rutinos, tapasztalt, sok nagy csatát megélt „harcosok" segítenek nekik. Szükség van rájuk, ezért is lenne jó, ha Csíkos és Strezeneczki mellett a kaposvári Bánhegyi István is csatlakozna hozzánk. Még nem döntött, mi mindenesetre örömmel fogadnánk.

Legalább akkor Mészárosnak lenne egy földije is a csapatban.

– Nem elsősorban Kaposvár hiányzik, hanem a család, a feleségem és a két gyermekem – reflektált a tréner. – Telefonon sűrűn beszélgetünk, aztán amikor van egy kis szabadidőm, felszállok a buszra, és sietek haza. A kocsit a családnál hagytam, nekik nagyobb szükségük van rá. Egyébként nagyszerűen érzem magam Szegeden, klubunk vezetői mindenben igyekeznek segíteni. A fiúkkal mi ezt úgy próbáljuk majd meghálálni, hogy az utolsó pillanatig küzdő, egymásért is harcoló csapatot láthassanak szurkolóink. Mindig is azt vallottam, hogy rosszul lehet játszani, de szív nélkül nem!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadkerti Attila kézsérülést szenvedett

Kedd este edzőmeccset játszott Tatán a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a szlovákiai Érsekújvár… Tovább olvasom