Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Görkoris Eb: elmaradhat a keddi program

Várhatóan elmarad a szegedi görkorcsolya Eb keddi napjának programja - esőben ugyanis nem lehet futamokat rendezni.
A délelőtti versenyeken még nem volt gond az idővel, az 500 méteres junior B és felnőtt, fiú és lány előfutamokat, a kadettek 3000 méteres pontozásos versenyt, a junior B és felnőtt 500-asok negyeddöntőjét, valamint az 1000 méteres junior A előfutamokat is megrendezték.

A délutáni program azonban nem indult el 4 órakor, és egyre inkább úgy tűnik, el is halasztják a mai nap eseményeit. Esőben nem lehet görkorizni...

Korábban
Hétfőn élután a 300 méteres versenyszámmal megkezdődött Szegeden a görkorcsolya Európa-bajnokság. 19 ország 350 versenyzője népesíti be a Szatymazi utcai pályát.

A legfrissebbek, a legkisebbek, a kadett versenyzők voltak a szegedi görkorcsolya Európa-bajnokságon. A Szatymazi utcában található pályán a 300 méteres sprintszámmal kezdődött meg az Eb. A négy korosztály egyesével rajtolt, a kadett (80 fő), a junior B (82 fő) és A (62 fő), illetve a felnőtt (82 fő) kategóriából is a legjobb 12 versenyző jutott be a késő esti fináléba. A döntők lapzártánk után fejeződtek be.

Szépen megtelt hazánk legkorszerűbb pályája. Az Eb résztvevőit napsütés, jó idő fogadta. Az olasz csapat, a hollandok, a németek, és a franciák bizonyították, hogy remek versenyzők, a sportág klasszisai. Kicsit nehéznek találták a szegedi pályát, de a selejtezőben elért idők, amiket teljesítettek, azt bizonyították, hogy gyorsan alkalmazkodtak a körülményekhez.Kevesen gondolnák, hogy ebben a sportágban is sokat számít a felszerelés. Az említett országok versenyzői olyan háttérrel rendelkeznek, amiről a mieink csak álmodnak. A kerekeket egy-egy versenyen cserélni kell – többször is, létezik esőben használható kerék –, ami bizony komoly költség. Egy lábra öntött görkori 800 euróba kerül, így a magyar versenyzők közül csak kevesen tehetik meg, hogy a legjobb, a legkorszerűbb felszereltséggel vegyék fel a küzdelmet. A Forma–1-hez hasonlóan itt is léteznek tesztcsapatok, és hiába rendelkezik a magyar válogatott több klasszis versenyzővel, ebbe az elitcsapatba nem tudnak bekerülni, mert német, holland, belga, olasz és francia görkorisok kapnak csak meghívást.

Amikor egy-egy (18 fős a hazai együttes) magyar görkoris lépett a betonra – remekül előkészített pálya várta őket –, akkor felrobbant a kicsinosított aréna. Mindenki tapsolt, verte a palánkot. Mivel késő este ért véget a 300 méteres döntő, így az eredményhirdetést ma délután négy órakor tartják a szervezők.

A második nap már igazán izgalmas futamokat rejt, 500 és 3000 méteren csatáznak majd a görkori Eb versenyzői. Az esemény megtekintése ingyenes.

Eredmények, 300 méter, Lány kadett: 1. Linda Rossi (olasz), 2. Giorgia Bormida (olasz), 3. Giulia Bonechi (olasz), 13. Gardi Dominika, 21. Szatmári Nikoletta, 22. Sebők Dominika. Fiú kadett: 1. Marco de Flavis (olasz), 2. Alberto Petrin (olasz), 3. Tim Siegel (német), 22. Bejczi Botond, 28. Frecska Péter. Lány junior B: 1. Daria Tiberto (olasz), 2. Vanessa Bittner (osztrák), 3. Josie Hoffmann (német), 19. Monostori Eszter, 23. Török Réka. Fiú junior B: 1. Simon Albrecht (német), 2. Mattia Diamanti (olasz), 3. Raphael Planelles (francia), 10. Hülber Dániel, 22. Gengeliczky Domokos, 31. Nagy Péter. Lány junior A: 1. Alisa Gutermuth (német), 2. Carlotta Simbula (oalsz), 3. Vera Iglesias (spanyol). Fiú junior A: 1. Darren de Souza (francia), 2. Mirco Mezzalira (oalsz), 3. Benjamin Pierre Jean (francia), 17. Molnár Márk, 22. Dékány Bence, 24. Gengeliczky Donát. Női felnőtt: 1. Eriak Zanetti (olasz), 2. Laethisia Schimek (német), 3. Jana Gegner (német). Férfi felnőtt: 1. Nicolas Pelloquin (francia), 2. Andrea Angeletti (olasz), 3. Michel Mulder (holland), 26. Karancsi Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővebb játékoskeret, komolyabb célok az UTC-nél

Brinszky Adrián edző csapata a jövő héten új játékosokkal már edzőmeccset is játszana. Tovább olvasom