Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Idén is főszerepben a szabadidősport

Tavaly is sok-sok amatőr sportolót mozgatott meg a Szegedi Sport és Fürdők Kft. Idén is rengeteg programmal várják a mozogni vágyókat. Az év jelentős eseménye lesz az újszegedi sportuszoda gépészetének felújítása. Horváth András igazgatóval beszélgettünk.
– Hogyan értékelte a 2015-ös programokat?

– Sikeresnek! Ismét több rendezvényt szerveztünk, főként szabadidősport-eseményeket, amelyek népszerűek és sikeresek. A Tour de SzegedBike sorozatot nagyon szeretik az emberek, és egyre többen vesznek részt rajta. Ami külön öröm, hogy egyre több a családi nevező. Anyukák, apukák és a gyermekeik jönnek el hozzánk mozogni. Voltak új rendezvényeink, a Kihívás napját sikerült Szegeden újból „felélesztenünk", és remekül sikerült az Auchan sporttoborzó is.

– 2016 az olimpia éve, mit terveznek idén?

– Már elkészült a programunk, márciusban indul a Tour de SzegedBike rendezvénysorozat. A Kihívás napját szeretnénk még nagyobbá tenni, szorosan a Szeged város napjához kötni, megmozgatni az embereket, és sok-sok érdekes programot szervezni nekik. Persze az a célunk, hogy ne csak ekkor sportoljanak, éppen ezért állítottunk össze érdekes és izgalmas programokat. Az őszi sikerek után a nyári szünet előtt szervezzük meg a Szeged Auchan sporttoborzót, ami biztos, hogy megint népszerű lesz. 

– A sport mellett a kultúra is fontos szerepelt tölt be a Szegedi Sport és Fürdők életében.

– Ez így igaz, több sikeres rendezvényünk is volt, az Illés-koncert, az István, a király, ami egy egészen más közönséget célzott meg. Ezek is jól sikerültek. Hamarosan három szalagavató is nálunk lesz, a sportcsarnok kiváló helyszín.
 
Tömegek sportolnak. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. igen sok programot szervezett a mozogni vágyóknak. Fotó: Karnok Csaba
Tömegek sportolnak. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. igen sok programot szervezett a mozogni vágyóknak. Fotó: Karnok Csaba


– Nyáron megújul az újszegedi sportuszoda gépészete. Elkezdődnek a munkák?

– Biztos! Ez már nagyon ráfér az uszodára. A Szeged Vízipóló Suli, Szeged város önkormányzata és a Magyar Vízilabda-szövetség jóvoltából újulhat meg a létesítmény, ez a sikeres tao-pályázatunknak köszönhető. Ez az első ütem. Mivel olyan munkát kell elvégezni, amit csak nyáron lehet végrehajtani,  türelmet kérünk mindenkitől, hiszen zárva lesz az uszoda. Amióta megépült a létesítmény, ilyen komoly felújítás még nem valósult meg. A műjégpálya palánkja is új lesz, ezt a szegedi jégkorongcsapattal közösen valósítjuk meg.

– Kiváló lett az újszegedi Kisstadion világítása. A pálya talaja viszont katasztrofális. Jobb lehet egyszer a füves pálya?

– Tudjuk, tisztában vagyunk a problémával. Két éve újították fel a küzdőteret, de sajnos nem végeztek el minden olyan munkát, amire szükség lett volna. Ezért került ilyen rossz állapotba. A nyáron szeretnénk orvosolni a hibát, olyanná tenni a pályát, hogy mindenki tudjon rajta játszani, illetve edzeni.
Gazdag program

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. idén is több szabadidős programot szervez. Nézzük a kínálatot! Március 19.: Tour de SzegedBike – Sziki gyalogos teljesítménytúra. Április 9.: Tour de SzegedBike – Tavaszi hajtás kerékpáros teljesítménytúra. Április 24.: Árkád futófesztivál. Május 25.: Kihívás napja. Május 28.: Tour de SzegedBike – Homokháti tekerés kerékpáros teljesítménytúra. Június 11.: Szeged Auchan Korzó Sporttoborzó. Június 18.: Tour de SzegedBike – Érj át! Távúszás. Szeptember 3.: Tour de SzegedBike – Határ menti tekerés kerékpáros teljesítménytúra. Szeptember 11.: 9. Családi Sport- és Egészségfesztivál. Szeptember 25.: Pick utcai futófesztivál. Október 8.: MOL Suliváltó. November 5.: Tour de SzegedBike – Öreg Kőrössy gyalogos teljesítménytúra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két szegedi az Eb-n

Két szegedi az Eb-n
Hétfőn megkezdi szereplését a belgrádi Európa-bajnokságon a férfi válogatott is. Tovább olvasom