Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Imre nemet mondott, Skaliczki vagy Kovács jöhet

A következő bajnoki szezonban új edzője lesz a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának. Az egyik jelölt, Imre Vilmos nemet mondott a felkérésre. A Tisza-parti klub vezetői keresik az utódot, azonban eddig még nem állapodtak meg senkivel sem.
Dragan Djukics mehet, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetése pedig keresi az utódját. Imre Vilmos volt a legesélyesebb a vezetőedzői poszt betöltésére, a Dunaferr jelenlegi mestere azonban nemet mondott a felkérésre. Imre marad Dunaújvárosban, igazán már a Pick-tábor sem szimpatizált vele, hiszen a szurkolóknak nem tetszett, hogy gondolkodási időt kért, nem mondott egyből igent a kétszeres magyar bajnok, a szegedi kézilabdacsapat felkérésére.

Első jelölt

Ki lesz akkor az edző? Kovács Péter a legesélyesebb. Az egykori világválogatott átlövő neve már Vladan Matics lemondása után felmerült. A Pick Szeged volt mestere jelenleg a török szövetség alkalmazásában áll, a nyáron azonban szabaddá válik. Kováccsal a Pick magyarkupa- győztes lett, a szegedi közönség elfogadta.

Ketten a jelöltek közül. Kovács Péter (balról) mk-győzelemhez... Fotó: Schmidt Andrea
Ketten a jelöltek közül. Kovács Péter mk-győzelemhez...
Fotó: Karnok Csaba

Második jelölt

A következő jelölt Skaliczki László. Az 1996-os szegedi bajnokcsapat mesterének neve minden évben felmerül. Nem egyszer, hanem többször. Skaliczki szerződtetését megkönnyítheti, hogy hiába tervezett hosszabb távra Kecskeméten, tegnap eldőlt, hogy az idény végén elhagyja a Bács megyei csapatot.

Skaliczki László pedig bajnoki címhez segítette már a Picket. Fotó:Schmidt Andrea
Skaliczki László pedig bajnoki címhez segítette már a Picket.
Fotó: Schmidt Andrea

Harmadik jelölt

A harmadik esélyes a posztra Buday Ferenc. A Pick egykori játékosa és edzője szabad, jelenleg nincs csapata. Csurgóról idény közben küldték el, pedig a kisváros együttese figyelemre méltó eredményeket ért el a „Puding" becenévre hallgató trénerrel. Egy biztos: Buday szívesen vállalná a feladatot.

Negyedik jelölt

Van még jelölt? A pakliban benne lehet más is, hiszen a magyar edzők mellett nem elképzelhetetlen, hogy külföldről szerződtetnek szakembert a Pick Szegedhez. Nem titok, hogy Imre Vilmossal több újvárosi játékos is érkezett volna. Mikler Roland kapus és Nagy Kornél neve merült fel legtöbbször. Mivel a tréner nem jön, így valószínűleg ők sem. Mikler marad, míg Nagynak információnk szerint előszerződése van az MKB Veszprémmel.

Veszprémi gondok

A 17-szeres magyar bajnoknál, a Pick döntőbeli ellenfelénél, a Veszprémnél sincs minden rendben. Fazekas Nándor jelezte a klub vezetőinek, hogy szeretne eligazolni, mivel kevés játéklehetőséghez jut. Közben Dejan Perics is kijelentette, hogy a 2011-ben lejáró szerződése után nem kíván kapusedzőként dolgozni, ő is távozna a BL-ben idén a legjobb nyolcig jutó csapattól.

Olvasóink írták

 • 14. k.elvis 2010. május 06. 23:43
  „Jobb ha megszokjátok, a szoci-libsi bűnözők Szegeden is bukni fognak, ez a kézilabda hanyatlásával fog járni, az új vezetés végre a focit fogja előtérbe helyezni...”
 • 13. Boribona 2010. május 06. 23:23
  „jövő szezonban még biztos indulhatunk a BL-ben.
  Utána valóban selejteznie kell az akkori szezon 2. helyezett csapatának.
  Ami nem biztos, ha Pick Szeged lesz jövőre...”
 • 12. xene@freemail.hu 2010. május 06. 21:09
  „"7. hozzászólás azigen 2010.05.06. 14:18
  xene@freemail.hu
  Miért vagy olyan biztos a BL szereplésben? A Szegednek selejtezőt kell majd játszani az indulásért. Egyenes ágon nem indulhat, mivel kiesett a csoportkörök során."

  Ezt honnan veszed? Linkelj egy hírt erről nekem akkor....angol, német weboldal is jó lesz...”
 • 11. studyfy 2010. május 06. 17:38
  „Imre Vilmos azért nem jön, mert a Dunaferrt megvette az ukránoktól egy orosz cég, akik a kézilabdát és a jéghokit is támogatni akarják. Tehát a Dunaferrnél lesz elég pénz, lesz jó csapat.”
 • 10. matkovic 2010. május 06. 17:29
  „Skaliczki pont olyan edző,aki nem mer a fiatalokhoz nyúlni,ha már erről van szó! Annak idején se Nagy L.-t,se Buday-t,se Herbertet,se Vadkertitnem merte berakni a csapatba! Nem kell ő ide! Hogy akkor ki? Neeeem tooom...”
 • 9. PickSzeged007 2010. május 06. 15:28
  „Ha már a vezetőklet a suzrkolók nem bírják meggyőzni, akkor szerintem a Pick korábbi edzőinek azért érdeke az, hogy legyen kézilabda Szegeden, és akkor azt kérnénk az edző-jelöltektől, hogy mondjanak nemet! A saját, és a csapat érdekében is!”
 • 8. Mustang 2010. május 06. 14:43
  „ez az "ellenzéki" beteg... :)
  még szerencse, h csak itt prédikál :)”
 • 7. azigen 2010. május 06. 14:18
  „xene@freemail.hu
  Miért vagy olyan biztos a BL szereplésben? A Szegednek selejtezőt kell majd játszani az indulásért. Egyenes ágon nem indulhat, mivel kiesett a csoportkörök során.”
 • 6. Sandman 2010. május 06. 12:45
  „Előrelépés számukra a Pick? Skala hol is dolgozott? Egy olyan helyen, ahol egyszer már kiporolták a Picket! Jövőre az a cél, hogy partiban legyünk a középcsapatokkal. Nem vagyok vészmadár, de vigyázó szemetek Hódmezővásárhelyre vessétek! Már az utánpótlás is eligazol onnan! Továbbra is azt mondom, hogy a tehetséges helyi fiatalokra kellene alapozni a csapatot, mert igenis vannak jó kézilabdások Szegeden. De ha nem hagyják kibontakozni őket, ha nem biztosítják a fejlődésüket úgy anyagilag (utaztatás, felszerelés), mint szakmai munka tekintetében (felkészült edzők, korszerű edzésmódszerek) és nem segítik minél több játéklehetőséghez őket, akkor felnőtt korúvá váláskor a legjobbak is elkallódnak másod-harmadvonalbeli csapatoknál! Mellesleg az egész finanszírozható lenne egyetlen "nemzetközi sztár" éves fizujából. Tényleg! Miért nem látom a nagy sportágválasztó rendezvényen a kézilabdát??”
 • 5. Gilberto 2010. május 06. 11:06
  „En szemely szerint Skalat az egyik legjobb,hanem a legjobb edzönek tartom. De nem hiszem, hogy apropenzert jönne Szegedre.”
 • 4. tintasbarns 2010. május 06. 10:20
  „Ami a két edző személyét illeti semmilyen garancia nincs arra, hogy a Pick kézilabda játéka javulni fog. A két kiebrudált edző személyjel sem biztosított a pick előrehaladása.
  Teljes mértékben más alternatív játékos állomány kell ahhoz, hogy a Pick az Bl élmezőnybe maradhasson.”
 • 3. valakiszegedről 2010. május 06. 09:59
  „xene? Ezt komolyan gondolod? Kovács Péter vagy Skala elvállalja itt az edzőséget? Szerinted ők is olyan őrültek, mint Djukic? Visszamennek oda, ahonnan ilyen-olyan okokból elküldték őket? Ráadásul, gondolom látják-hallják, mi megy itt. Egyedül Budayról tudom elképzelni, illene a vezetőségünkhöz, bár azt beszélik, néhánnyal nem nagyon kedvelik egymást. Ez viszont nagyon rossz választás: Buday nagyon jó utánpótlásedző, de ennyi.”
 • 2. xene@freemail.hu 2010. május 06. 09:18
  „Hidd el, valamelyikük el fogja vállalni. Bármely 3 edzőnek előrelépés a Pick, ha megnézzük, hogy mostanság merre dolgoztak....
  Kovács: Törökország; Skala: Kecskemét; Buday: Csurgó....
  Szerintem már csak a BL-SZEREPLÉS miatt is vállalná bármelyikük a feladatot....”
 • 1. Ellenzéki 2010. május 06. 09:04
  „Ez várható volt!
  Olyan helyre ahol az edzőket lábtörlőnek használja egy ifjú titán "sportvezető", aki sokat gondol magáról, oda ép eszű ember nem szerződik el trénernek!
  Igaza van Imre Vilmosnak!
  Aztán a cikk hiába írogat Kovács Pétert vagy Skaliczki László esetleges érkezéséről, ők sem biztos, hogy jönni fognak! Őket is megalázták Szegeden!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az alma és a fa esete - apák és fiúk a sportpályán

Egyáltalán nem ritka, hogy a szülő sportágában a gyermek is sikereket ér el, de az sem, hogy az utód más területen bizonyít. Tovább olvasom