Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Komlósi mentett pontot: Szeged Beton-Vasas 9-9

Iszonyatos küzdelemben, már-már elúszott meccsen állt fel a Szeged Beton csapata az Euroliga A csoportjának mérkőzésén, és Komlósi utolsó találatával 9-9-es döntetlent játszott a Vasas ellen.

Szeged Beton -TEVA-Vasas-UNIQA 9-9 (1-2, 2-2, 3-5, 3-0)

Euroliga, csoportmérkőzések, A-csoport.

Szeged, újszegedi sportuszoda, 500 néző. Vezette: Galkin (orosz), Vassiliou (görög).

Szeged: Baksa – Kiss Cs. 1, Vindisch, Komlósi 2, Molnár 3, Somogyi, Török. Csere: Younger 2, Varga, Busila, Kayes 1, Juhász. Edző: Kásás Zoltán.

Vasas: Nagy V. – Kovács R. Katonás 1, Decker Á., Powers 2, Boskovic 1, Kiss G. 1. Csere: Vörös 2, Takács Bálint, Steinmetz B. 1, Vámos, Fülöp B., Hőna. Edző: Földi László.

Emberelőny: 14/6 ill. 11/5.

Kipontozódott: Katonás (17. perc), Kovács (21. perc), Powers (29. perc- cserével végleg), Kayes (29. perc - cserével végleg).

Kásás Zoltán: A 9-9 csak a látottak fényében jó eredmény, hiszen négygólos hátrányból álltunk fel. Ezt megcsináltuk az Eger ellen is, de eleve nem lenne szabad elengedni így az ellenfelet. Sokkal jobban kellene értékesíteni az emberelőnyöket, hiszen az ma ismét katasztrofálisan ment. Ez az eredmény senkinek sem jó, se nekünk, se a Vasasnak, hiszen a továbbjutás feltétele, hogy a hazai meccseket megnyerjük. Ez ma nem sikerült, és a következő mérkőzéseket sokkal nehezebb lesz behúzni.

4. negyed (3-0)

8. perc:
Kiss Gergő lövi el magát, az utolsó támadás a Betoné. Még lehet pontot szerezni, kell a gól. Meg is van! Komlósi lövi szét Nagy kapuját, micsoda izgalmak a végén. 9-9. Felhozza a Vasas labdát, nagy csata a szegedi oldalon, de ez a vége, pontot mentett.

Szeged Beton-Vasas 9-9 - KÉPGALÉRIA

7. perc: Vámos bombáját üti ki Baksa, zúg az uszoda, jöhet a Beton. Jöhetne, de Busila tétlenkedik, majd a végén rávágja. Így se volt veszélytelen, mert iszonyatos kapufa lett a vége.

6. perc: Kivédekezve egy újabb hátrány, Baksa elkapta a fonalat. Többen felállva szurkolnak, gyerünk! 2 perc vissza, és kontra Molnárnál...

5. perc: Török 2/0. Powers és Kayes áll ki, majd Baksa védéssel ér véget a Vasas támadása. Ilyenkor kell nekünk Molnár Papesz!! Egyre jön fel a Beton, Molnár ejti át Nagy Viktort. 8-9.

4. perc: Kayes szedi le Vörös elől a beadást, megúsztuk. Gyerünk, gyerünk, még van idő!

3. perc: Steinmetz Barna lövése súrolja a kapufát, jöhetnek a hazaiak. Be kell lőni, muszáj! De nem így!!! Younger harmatos lövése éppen csak elúszott Nagy Viktor karjaiba. Szegedi labdaszerzés után Vindisch áll ki, és mégis a Vasas jöhet. Ezt most ki érti?

2. perc: Zúg az uszoda, kimarad a Vasas előnye, jöhet a Szeged. Gyerünk fiúk, fel kell állni, mint az Eger ellen!

1. perc: Török könnyedén hozza el a labdát, gyerünk fiúk, van idő. Újabb előny, és micsoda gól?! Török beadására Kayes emelkedik ki, és húzza be a labdát Nagy kapujába. 7-9.

3. negyed (3-5)

8. perc:
Újabb előny marad ki, Molnár lövése pattan ki a medencéből. Még van 8 perc, valamit tenni kellene...6-9.

7. perc:
Vörös Viktor előnyből. Kezd széttörni a Beton... 5-9. Azért Molnár nem hagyja, fórban szépít. 6-9.

Szeged Beton-Vasas 9-9 - KÉPGALÉRIA

6. perc:
Steinmetz Barna is betalál, hárommal megy a Vasas...ez kezd aggasztó lenni...5-8. Molnár távolról próbálkozik, de Nagy Viktor könnyedén szedi le. Fórban jöhet a Vasas, az időkérés után.

5. perc: Megint szegedi kontra, most félhetünk, nehogy hárommal menjen el a Vasas... Most nem fog, Molnár blokkol jól. Előnyben a Beton, megint, de nincs gól. Megint.

4. perc: Végre! Busila ad nagy labdát Molnárnak, pazar akciógól. Már csak egy a hátrány! 5-6. Ilyen gólt nem szabadna kapni, mint amit Boskovics produkált. Teljesen üresen volt. 5-7.

3. perc:
A hátrányt megint megúsztuk, de a gól így se marad el. Powers vágja be távolról. 4-6.

2. perc: Baks fogja Kovács lövését, a hátrány kipipálva. Előnyben a Beton is, időt kér Kásás Zoltán. Ez nem igaz, Török lövi telibe Nagy Viktort.

1. perc: Vindisch nyeri a harmadik ráúszást, de Molnár ellen fújnak a bírók. Alig ér fel a Vasas, Powers kilövi a rövidet. Újra kettő oda...3-5. Younger se tétlenkedik, fórban egyre hozza vissza a Betont. Második gólja. 4-5.

2. negyed (2-2)

8. perc:
Nyolcadik szegedi fór, de Kayes lövése elmegy a kapu előtt. Marad nálunk a labda, kéne az egyenlítés... Kayes hatalmas ziccerben középen, de a kapufáról vágódik le a labda. Ez hihetetlen. A félidőben marad az egygólos Vasas vezetés.

7. perc: Decker Ádám bombája után egy pillanatnyi csönd, de szerencsére Baksa kihalássza. MEleg volt! Kiss Csaba lövi szét a túloldalon a kapufát, kár érte.

6. perc: Kiss Csaba szerez labdát, újra előnyben támadunk, kell a gól, kell az egyenlítés! MIért? Somogyira vetődnek dobás közben, elpattan a labda a kapu mellett.

5. perc: Hatodik fórját kapja a Beton, Komlósi végre bevágja. De kellett! 3-4.

4. perc: Katonás úszik meg, Baksa mellett lövi ki a rövidet. Gyerünk fiúk! 2-4. Komlósi lövi rá, eléggé lehetetlen helyzetből, el is akad a blokkban.

Szeged Beton-Vasas 9-9 - KÉPGALÉRIA

3. perc: Ilyen gólt hogy lehet lőni? Meg kapni? Takács lövése a blokkról pottyan be... 2-3.

2. perc:
Rossz bejátszás után Nagy halássza le a labdát, de kontrát fújnak a Vasasnál. Somogyi iszonyatos bombát enged el, meg is sínylette a kapufa, de sajnos nincs gól.

1. perc: Vindisch veri Fülöpöt, a Szeged kezdheti a második negyedet. Younger engedett el egy távoli lövést, Nagyról megy ki. Marad nálunk a labda. Fórban a Beton, ez már nem maradhat ki! Younger vágja be a szélről. 2-2.

1. negyed (1-2)

8. perc:
Vindisch félpályáról lövi rá az utolsó pillanatban, Nagy Viktor ujjheggyel beleér, de nincs szöglet. Ez több mint vicces. Marad az 1-2.

7. perc: Vindisch szerez labdát, kettős fórban a Beton, de Busila Nagy Viktorba vágja a labdát. Kimarad a Vasas támadása is, Kayes kap nagy labdát, de ketten a nyakán. A síp néma...

6. perc: Az emberelőnyt megúsztuk, de a gólt nem. Vörös Viktor góljára inkább nem mondunk semmit, érthetetlen...1-2.

5. perc: Újabb előny, de túljátszotta már a Szeged, Somogyit blokkolják a végén. Fórban a Vasas is, ki kéne védekezni.

4. perc: Vindischt blokkolják le, újra a piros-kékek jöhetnek. Jöhetnének, de Kiss Csaba szerez labdát, megúszik, és be is vágja a hosszúba. 1-1.

3. perc: Újabb kontra a Szegednél, előny a Vasasnál. Élnek is a lehetőséggel, Kiss Gergő vágja be. 0-1.

2. perc: Komlósi védekezik jól, Kiss Csabával szerez labdát. Kiállítás a Vasasnál, de elveszik a labdát a Szegedtől! Hát ilyen hol létezik? Boskovics ejtése a kapufáról jön le.

1. perc: Vindischet veri Kovács az első ráúszásnál, a Vasas kezdheti a találkozót. Nem sokra ment vele. Már zúg a 'Hajrá Szeged'!

17.50: Igazi rangadóhoz illő hangulat van az újszegedi sportuszodában, a B-közép percek óta rendületlenül drukkol a szegedieknek. Kell is nekik, az már biztos.

Korábban

Mielőtt megejtették volna Rijekában a férfi vízilabda Euroligában a 16 csapatos főtábla csoportbeosztását, a Szeged Beton vezetői, játékosai úgy fogalmaztak, jó lenne magyar riválist elkerülni. A fohász csak 50 százalékosan sikerült, mert ugyan az Eger másik kvartett tagja lett, ellenben a Vasassal összekerültek Vindischék.

Az előző évadban hat tétmeccsen mérték össze tudásukat a felek. A bajnokság alapszakaszában Szegeden 4–4-re végeztek egymással, a fővárosban viszont a Beton hatalmas meglepetésre 5–4-re győzött. Az elődöntőben már a piros-kék alakulat dominált, a 10 pontig tartó párharc mindhárom meccsét a Földi-legénység nyerte: Pesten 7–5-re győzött, Szegeden 10–3-ra, majd a sorozat – mint később kiderült – záró összecsapásán büntetőkkel 15–13-ra diadalmaskodott. A magyar kupa elődöntőjében is Kovács Róberték örülhettek, miután gólgazdag meccsen a tartalékos Szegedet 17–13-ra verték.

Az előző héten mutatott teljesítmény tekintetében most is inkább a fővárosiak vannak kedvezőbb helyzetben: míg ők a Fradi és az Újpest ellen parádéztak, addig a betonosok hazai medencében kikaptak az Egertől.

Nem vízibalettre készülnek a Beton pólósai, a Vasas elleni védekezést gyakorolták a tegnapi edzésen.  Fotó: Frank Yvette
Nem vízibalettre készülnek a Beton pólósai, a Vasas elleni védekezést gyakorolták a tegnapi edzésen.
Fotó: Frank Yvette

– Tény, nagyon elrontottuk a hevesiek elleni első 15 percet, de a 9–7-es vereség miatt nem hiszem, hogy akkora lenne a probléma – jelentette ki Somogyi Balázs, aki az említett összecsapáson kétszer is bevette a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán kapuját. – Természetesen csalódottak voltunk, de megbeszéltük a hibákat, nagy bennünk a győzni akarás, be akarjuk bizonyítani, csak kisiklás, véletlen volt a keddi gyenge első két negyed. Az esetleges jó rajt sokáig elkísérne bennünket.

A Beton átlövőjét nem ijesztette meg a Vasas hengerlése a Fradi ellen (15–6), mint elmondta, az a meccs nem mérvadó, mivel az FTC szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, a Betonnal ilyen nem fordulhat elő.
A Szegeddel 1996-ban LEN-kupa-ezüstérmes volt Steinmetz Barna, a kétszeres olimpiai bajnok a nyáron a Fradiból tért vissza a piros-kékekhez.

– Nem úgy indult az idényünk, ahogy szerettük volna, a Honvéd ellenében például búcsúztunk a magyar kupától, a kudarc óta viszont szépen ível felfelé a formánk – magyarázta a népszerű bekk. – A nyáron jelentősen átalakult a keretünk, úgy érzem, jó úton járunk a csapatépítésben, annak mostanában már egyértelmű jelei mutatkoznak. A Beton évek óta meghatározó csapata a honi mezőnynek, a nemzetközi porondon is kiemelkedő eredményeket tud felmutatni, jó csapat, amelyben nincsen gyenge pont. Ennek ellenére természetesen, mint minden meccsünkön, a main is a győzelem reményében ugrunk vízbe.

A Szeged kapitánya, Varga Péter már sok csatát megélt a piros-kékek ellen. Fotó: Frank Yvette
A Szeged kapitánya, Varga Péter már sok csatát megélt a piros-kékek ellen.
Fotó: Frank Yvette

Belépők

A Szeged Beton VE vezetősége úgy döntött, a Vasas elleni Euroliga-találkozóra nem emelnek a belépőkön, a tiketteket bajnoki áron, 1000 forintért lehet megvásárolni (a 14 évnél aluliak ingyen tekinthetik meg a mérkőzést). A pénztárak 17 órakor nyitnak ki.

Komlósiék útja

A Szeged Beton két selejtezőkör sikeres vételével jutott az Euroliga főtáblájára. Eredményei, I. selejtezőkör (Szeged): –Montpellier (francia) 14–6, –Nagyvárad (romániai) 11–5, –Primorac Rijeka (horvát) 5–7. II. selejtezőkör (Újvidék): –Vojvodina (szerb) 11–6, –Sintez Kazany (orosz) 10–8, –Brescia (olasz) 11–10. A Vasas kiemelt volt, nem kellett játszania.

Az Euroliga A csoportjának programja, 1. forduló: Szeged Beton–
Vasas, Primorac Kotor (montenegrói)–Jadran Herceg Novi (montenegrói). 2. forduló: Herceg Novi–Szeged (december 1., 18 óra), Vasas–
Kotor. 3. forduló: Szeged–Kotor (december 18., 18 óra), Herceg
Novi–Vasas. 4. forduló: Kotor–Beton (január 9., az óra még nem ismert), Vasas–Herceg Novi. 5. forduló: Szeged–Herceg Novi (január 19., 18 óra), Kotor–Vasas. 6. forduló: Vasas–Szeged (február 2., az óra még nem ismert), Herceg Novi–Kotor.

Olvasóink írták

 • 11. insideman 2010. november 14. 22:07
  „euroliga van..és mikor lesz európai uszoda???”
 • 10. zoli100 2010. november 14. 18:49
  „Komlósi Pici a Vasas mumusa!!!Tavasszal 3 másodperccel a vége előtt egyenlített Bp-en!5-9 nél azt hittem elment a hajó,de feltámadtunk pillanatok altt.A Vasas játékosai sorra pontozódtak ki és már nem bírták a tempót:-) A sporik szerencsére nem engedték a túl kemény játékot!SZÉP VOLT FIÚK!Igazi CSAPATmunka volt,bár néhányan adósak maradtak a jó játékkal.”
 • 9. theseus 2010. november 14. 09:44
  „Jó volt a hangosbemondó is, kellett a lelkesítés a végén. Szép volt, fiúk, szép volt Robi!
  A csapatból főleg Papesz volt megint szenzációs. Ismét igazolta, hogy ő a legjobb magyar center. Vagy inkább a világ legjobb centere.”
 • 8. Yucca 2010. november 13. 20:29
  „Hát, megizzadtam ott a lelátón rendesen. 9:5-nél nem hittem volna, hogy "feltámadunk"!
  Valóban sok hibával játszottunk, az előnykihasználásunk harmatgyönge volt, épp ezért nagy fegyvertény a döntetlen. Kár, hogy Laci védései csak az utolsó negyedben voltak hozzá méltók.
  Hajrá Beton!!!!!”
 • 7. szbarat 2010. november 13. 20:21
  „Jó volt látni, hogy mennyire korrektül fújtak a bírók. Rendesen megfújták a hazai pályát.És ez így jó!”
 • 6. csizmadialaszlo 2010. november 13. 19:24
  „Gratulálok!”
 • 5. Apóca11 2010. november 13. 19:20
  „Valami ellett számolva vagy írva, a 3. harmad 3-5 lett.”
 • 4. polgár 2010. november 13. 19:17
  „Milyen vereség? :P
  Szép volt fiúk!!!”
 • 3. . 2010. november 13. 19:16
  „csak nem kapott ki :)
  9-9 lett.
  Ha kikapott volna a Szeged akkor kásás ki mást hibáztatna, nem ő van benne a vízben..
  Meg csak akkor hibáztatja őket, ha látja, hogy nem adtak bele mindent.”
 • 2. Bábkacsa 2010. november 13. 19:06
  „előre mondom, hogy a vereség miatt a játékosokat fogja hibáztatni Kásás, mint ahogy szokta!!!!!”
 • 1. csizmadialaszlo 2010. november 13. 14:17
  „Hajrá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemény végjátékkal: Szeviép-Szeged-ZTE 73-62

Az utolsó negyedben mutatott parádés teljesítménnyel 13 ponttal győzött hazai pályán a Szeviép… Tovább olvasom